Hvordan komme i gang med Skype

Slik kan du treffe familien hver dag - selv om de bor langt borte

Hvordan komme i gang med Skype? Her får du oppskriften.

HOLD KONTAKTEN: Skype er en av flere chattetjenester som gjør at du kan snakke med familie og venner via datamaskin, mobil eller nettbrett. Få oppskriften på hvordan du kommer i gang med Skype i artikkelen under. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix.
HOLD KONTAKTEN: Skype er en av flere chattetjenester som gjør at du kan snakke med familie og venner via datamaskin, mobil eller nettbrett. Få oppskriften på hvordan du kommer i gang med Skype i artikkelen under. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Det florerer av sosiale medier i dag, og den store fordelen med å være aktiv i en eller flere av kanalene er at man får holde kontakten med venner og familie, selv om man ikke møter dem så ofte.

Å chatte med bekjente, er fint, men naturlig nok har man ofte et ekstra behov for å snakke med familien ansikt til ansikt - da særlig dem man ikke får møte så ofte. Det er dette programmet Skype hovedsakelig handler om.

Er du usikker på hvordan du skal komme i gang med Skype?

Her får du oppskriften.

Slik får du Skype

Chatteprogrammet Skype er gratis å laste ned, og du kan tekste, eller ha lyd- og videosamtaler med bekjente både i inn- og utland. Skype kan du bruke via PC, mobil og nettbrett, du kan velge å kommunisere med én person eller ha gruppesamtale med flere på én gang.

Du får en litt bredere tjeneste dersom du velger å betale for et abonnement, men dette trenger du altså ikke å gjøre om du ikke har behov for det.

EKSPERT: Jørgen Jacobsen, fagredaktør hos nettsiden Kode24.no. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
EKSPERT: Jørgen Jacobsen, fagredaktør hos nettsiden Kode24.no. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Skype er ikke så komplisert å lære seg å bruke. Jørgen Jacobsen fagredaktør hos Kode24.no, forklarer:

  • For nye Windows-maskiner er Skype allerede installert, på mobil laster du ned Skype fra app-butikken på telefonen din.
  • Har du en eldre Windows-maskin, kan du gå inn på nettadressen www.Skype.com/no og trykke på «Last ned» for å få programmet inn på maskinen. På Skypes startside får du også informasjon om hvordan du bruker de ulike funksjonene.
  • Du blir bedt om å bruke enten mobilnummer eller e-postadresse til å lage konto når du registrerer deg.
  • Bruker du mobilnummer får du en kode på mobilen din, som nok er tryggere enn e-postadresse.
  • I Skype finnes det et søk hvor du kan søke opp navn på kontakter du vil legge til slik at du kan kommunisere direkte med personen du legger til.

Når du har gjort dette, må vedkommende som får forespørsel fra deg, godkjenne deg også. Nå kan dere ta opp kontakten med hverandre, enten via teksting, ringing eller video.

Hvis du vil se hvordan du laster ned og bruker Skype, kan du ta en titt på denne videoen som Markus Isaksen har publisert på Youtube:

Sjekk dette før du laster ned Skype

Er du skeptisk til å laste ned nye programmer på enheten din, understreker Jørgen Jacobsen at siden Skype eies av Microsoft, betyr det at appen er forholdsvis trygg.

- Men du bør alltid laste ned Skype fra trygge kilder. På datamaskiner med Windows betyr det enten Microsoft Store, eller Microsoft.com. På mobil laster man ned fra Apple Store (IOS) og Google Play (Android), men vær obs på at det kan være falske kopier, så sjekk at «Skype Communications» står listet som utvikler, understreker Jacobsen.

Vær også obs på at det er vanlig å bli kontaktet av falske kontoer som vil bli venn med deg på Skype, sier han.

- Man bør alltid si nei, med mindre man kjenner igjen brukernavnet. Det er sjelden at datasupport eller andre tjenester foregår via Skype, og du bør aldri gi noen som ringer deg med teknisk støtte tilgang til Skype.

Andre chatte-alternativer

Så er spørsmålet om man trenger Skype i det hele tatt, mener Jacobsen. For det finnes flust med andre chatte-muligheter også:

- For samtaler med venner og familie har man både samtaler med videostøtte i Facebook Messenger, FaceTime i iOS, Google Hangouts, og gruppesamtaler i Snapchat for å nevne noen få, sier han.

Jacobsen selv, foretrekker å bruke noen av disse fremfor Skype.

Vi gjør oppmerksom på at Kode24.no er utgitt av Scandinavia Online - et selskap i Aller Media.

...

Likte du artikkelen? Vi inviterer våre beste lesere til å følge Vi.no på Facebook og motta vårt nyhetsbrev én gang per uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.