Slik printer du ut bildene

Nordmenn printet ut 43 millioner bilder i 2018

Vi elsker fysiske bilder, men vet du hvordan du får de ut fra mobilen og datamaskinen?

FYSISKE BILDER: Nordmenn er glade i å printe ut bildene sine. Foto: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB Scanpix.
FYSISKE BILDER: Nordmenn er glade i å printe ut bildene sine. Foto: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): En rykende fersk undersøkelse viser at vi elsker fysiske bilder. I fjor skrev vi ut 43 millioner av dem, i tillegg lagde vi 243.000 fotobøker, 4,3 millioner postkort og 290.000 bildekalendre.

- Disse tallene viser at fotointeressen hos nordmenn bare fortsetter å vokse. Folk har skjønt at man også kan skrive ut bildene man tar på mobilen, og vi ser at Instagram og andre bildeapper er med på å drive nordmenns interesse for foto, sier Jan A. Røsholm, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

SER ØKNING: Administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen Jan Røsholm ser en stadig økning i nordmenns interesse i fysiske bilder. Foto: Stian Sønsteng.
SER ØKNING: Administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen Jan Røsholm ser en stadig økning i nordmenns interesse i fysiske bilder. Foto: Stian Sønsteng. Vis mer

Om du har bilder på mobilen, nettbrettet eller datamaskinen er det enkelt å få bildene ut i fysisk format.

Her finnes det er rekke muligheter, som USB-kabel, overføring via e-post eller skylagring.

Les mer: Slik overfører du bilder fra mobilen til PC

Print ut selv, eller send til fotobutikk

For å printe bilder selv er det viktig med god oppløsning på skriveren din. Dårlig oppløsning gjør at bildet blir for pikselert, altså kornete og uklart. Skriveren varer som oftest lenge, det er særlig blekk og papir som er kostnadsdrivende.

1. Vanlig fotoskriver: Vanlige fotoskrivere kan gi deg forskjellige størrelser på bildene, og det er kanskje det beste alternativet å ha i hjemmet. Trådløst nettverk er nå standard, noe som gjør det enkelt å skrive ut fra en hvilken som helst datamaskin. De seneste modellene har dessuten støtte for utskrift fra smarttelefoner og nettbrett, som gjør at man slipper å ta veien om en datamaskin. Det er bare å laste ned gratis printerapp fra Google Play eller App Store.

PLANLEGG FØR DU PRINTER UT: Finn ut hva du skal bruke bildene til før du printer dem ut, med tanke på størrelse. Foto: IVASHstudio / Shutterstock / NTB scanpix
PLANLEGG FØR DU PRINTER UT: Finn ut hva du skal bruke bildene til før du printer dem ut, med tanke på størrelse. Foto: IVASHstudio / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

2. Mobile fotoskrivere: Disse er ofte små og lette å ha med seg på reiser. De går på batteri og kobles til skriveren ved hjelp av Bluetooth. Også her trenger du produsentens app for å skrive ut bildene.

Les også: Test av mobile fotoskrivere

3. Sende bildene til en fotobutikk: Hvis du ikke printer bilder ofte, er kanskje den enkleste muligheten å sende bildene dine inn til en fotobutikk. Du kan også møte opp fysisk og få hjelp til å overføre bildene dine i butikken.

Fotobutikker redigerer ofte bildene automatisk. Har du selv redigert, og er fornøyd med bildene slik de er, må du si fra om dette.

Skal du printe ut bilder som ikke er ment for offentligheten trenger du mest sannsynlig ikke å være redd for å sende dem inn.

- Ingen av bildene du sender inn til oss blir lest av fysiske personer, alt blir ordnet av programvaren vår, skriver Japan Photo til Vi.no.

Er du usikker på om fotobutikken du skal levere til har samme ordning bør du ringe butikken.

Les også: Slik kommer du i gang med skylagring

Gå til Vi.no-forsiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.