De beste mobilene for eldre

Mobilene som er enklest i bruk

Ekspertens mobiltips til eldre – kan hjelpe deg i nødssituasjoner eller minne deg om en avtale.

GOD HJELP: De nyeste smarmobilene kan fungere som din personlige assistent, men det er lurt å velge en med litt større skjerm. Foto: Scanpix.
GOD HJELP: De nyeste smarmobilene kan fungere som din personlige assistent, men det er lurt å velge en med litt større skjerm. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Nye smartmobiler har en rekke funksjoner som er myntet på eldre, ikke minst alle mulighetene du har med tanke på tilgjengelighet.

Det mener teknologijournalist Bjørn Eirik Loftås hos forbrukernettsiden Dinside.no og digitalekspert i TV2.

– Både iPhone og de aller fleste Android-mobiler har innstillinger for å tilpasse farger, kontrast, tekst og symboler på skjermen, for å øke lesbarheten. På iPhone finner du mange av disse valgene under “Innstillinger,” sier Loftås til vi.no.

Brukervennlige mobiler

Det kan være en bøyg å gå fra en vanlig telefon med taster, til en der alt skjer på skjermen, mener Loftås.

– Heldigvis har det skjedd mye med brukervennligheten de siste årene, og det er normalt ikke vanskelig å komme i gang med en ny mobil fra en av de kjente produsentene, enten du er 10 eller 70, sier han.

Loftås og test-kollegene i Dinside har spesielt gode erfaringer med Apple, Motorola, Huawei og Honor når det gjelder å lage smartmobiler som er enkle å bruke. Også de nye Nokia-mobilene er veldig brukervennlige, opplyser digitaleksperten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.