Anbefalte lydbøker for voksne

Lydbok-lytterne tipser: De beste lydbøkene for voksne

Hvilke lydbøker skal du velge, og hvor laster du dem ned? Her får du lydbok-lytternes beste tips.

LYDBOK: En god lydbok kan du høre på når som helst. Lenger nede i artikkelen får du noen gode anbefalinger. Foto: Scanpix.
LYDBOK: En god lydbok kan du høre på når som helst. Lenger nede i artikkelen får du noen gode anbefalinger. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Det er deilig å slenge seg på sofaen med en god bok og kanskje en kopp te. Men det er også fullt mulig å «lese» bok i farta, for lydbøker er i vinden som aldri før.

En annen fordel med lydbøker er at de ofte er rimeligere enn papirbøker, og du finner også lydbøker som du kan laste ned gratis.

Så hvilke lydbøker bør du ta en lytt på? I denne artikkelen får du noen gode anbefalinger.

Enkelt å bruke lydbok

Typiske situasjoner der mange velger å lytte til lydbok er når man går tur, kjører bil, vasker huset, lager mat eller koser seg med håndarbeid.

Ifølge Håkon Håvik, administrerende direktør hos Storytel, og Charlotte Skjold, webredaktør hos Ebok.no, er lydbøker populært i alle aldersgrupper, men de merker at stadig flere eldre og pensjonister skaffer seg lydbøker.

- Interessen for lydbøker har økt sterkt de siste ti årene i Norge. Det har nok med å gjøre at de fleste, også de eldre, har smarttelefon som er enkle å bruke, og dermed velger man å laste ned lydbøker som man kan høre på i farten, sier Håvik.

Skjold forteller at kvaliteten på norske lydbøker bare blir bedre og bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.