Mobiltips for svaksynte

Liten skrift? Her er innstillingene som gjør at du ser bedre

Slik gjør du smarttelefoner og nettbrett enklere å bruke om du har nedsatt syn.

SE BEDRE: Ved å aktivere lupe, ser du bedre på skjermen. Hvis synet er veldig redusert, kan du få telefonen til å lese opp skjerminnholdet for deg. Foto: Shutterstock.com
SE BEDRE: Ved å aktivere lupe, ser du bedre på skjermen. Hvis synet er veldig redusert, kan du få telefonen til å lese opp skjerminnholdet for deg. Foto: Shutterstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. Artikkelen ble første gang publisert i jun i 2018.

Har du merket at du holder telefonen på strak arm for å kunne lese den lille skriften i meldingene du får? Eller myser du kanskje mot skjermen? Selv de av oss som alltid har sett godt, merker at det skjer noe med synet med alderen. Heldigvis finnes det innstillinger som gjør smarttelefonen vår til mye mer enn en telefon, den er også et nyttig verktøy. Du kan justere størrelsen på skrift og ikoner som du vil, og om du trenger det, kan du få telefonen til å lese meldingene høyt for deg. Her viser vi deg hvordan du gjør det.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.