Nettsvindel:

- Kjendiser ville aldri frontet slike konkurranser

Når Erna Solberg lodder ut 25 000 kroner eller du får e-post fra «Stordalens bitcoin» som lover deg milliongevinst, er det for godt til å være sant. - Du bør være ekstra skeptisk hvis det er kjendiser som fronter en konkurranse, sier ekspert.

KJENTE ANSIKTER: Erna Solberg og Petter Stordalen er begge blitt brukt av svindlere som forsøker å lure penger fra vanlige folk. Foto: NTB/Skjermdump
KJENTE ANSIKTER: Erna Solberg og Petter Stordalen er begge blitt brukt av svindlere som forsøker å lure penger fra vanlige folk. Foto: NTB/Skjermdump Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nettsvindlere forsøker hele tida å finne nye metoder å lure oss på. De forsøker også å bruke coronapandemien til sin fordel.

I fjor vår avslørte Faktisk.no svindlere som forsøkte å lure Facebook-brukere til å kjøpe såkalte «høyteknologiske masker» som skulle beskytte mot viruset.

Faktisk.no advarte da mot svindlere som vil forsøke å utnytte coronaviruset til å gjøre raske penger på din bekostning.

I august i fjor skrev Vi.no om kynisk telefonsvindel i kjølvannet av pandemien. Telefonsvindlerne ringte personer og fortalte dem at de kunne ha vært i nærheten av en person som var smittet med coronaviruset. Videre ga svindlerne beskjed om at du måtte testes i løpet av 72 timer og ba om adresse og kortnummer for å få tilsendt et testsett. Helsedirektoratet gikk ut på twitter og advarte mot svindelen.

25.000 fra Erna Solberg?

Nå er også statsminister Erna Solberg brukt av antatte nettsvindlere i forsøk på å lure Facebook-brukere, ifølge VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.