Etikette på Facebook

Kanskje den verste Facebook-tabben du kan gjøre

Særlig én gruppe mennesker oppfører seg svært aggressivt på Facebook, mener ekspert.

SINT PÅ FACEBOOK?: - Dessverre er det ofte mange fra 55 år og oppover, som skriver på Facebook på en veldig bastant, direkte og nesten aggressiv måte, antakelig fordi de er engasjert og vil ha frem sitt poeng, mener ekspert. Foto: Linn Merete Rognø.
SINT PÅ FACEBOOK?: - Dessverre er det ofte mange fra 55 år og oppover, som skriver på Facebook på en veldig bastant, direkte og nesten aggressiv måte, antakelig fordi de er engasjert og vil ha frem sitt poeng, mener ekspert. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det du deler på Facebook, bør i prinsippet kunne leses av hvem som helst, for det er veldig lett at ting kan komme på avveie, sier Astrid Valen-Utvik.

Hun er gründer av selskapet Valen-Utvik, og jobber med ulike bedrifters satsing i sosiale medier (SoMe). Og SoMe-eksperten mener at det er viktig at godt voksne henger med og bruker sosiale medier.

Hun legger spesielt vekt på Facebook, som er det største sosiale nettverket i verden. Her kan du holde kontakten med familie og venner, engasjere deg i samfunnet, dele kunnskap og bli underholdt.

Men – enten du er fersk eller har brukt Facebook en stund er det særlig én ting du bør passe på: hvordan du oppfører deg.

Kan du stå for det du skriver?

Først noen nøkkelord som alle Facebook-brukere bør ha i bakhodet:

  • sunn fornuft
  • god folkeskikk
  • nett-bevisst

- Du kan velge om du vil dele innhold offentlig, kun med venner eller kun med noen utvalgte. Noen tenker at det å dele noe på Facebook ikke er så mye mer enn å si det man mener på en fest eller i et rom fullt av mennesker. Men når du deler noe på Facebook, så er det flere ting du bør tenke på, understreker Valen-Utvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.