App for mobil og nettbrett

Her er appene du bør skaffe deg

Raskere legetime, matvarer levert på døren, bedre kontakt med barnebarna - dette er appene du bør laste ned.

MOBIL-APP: En kart-app er kjekt å ha, enten du er påkort tur i nærområdet eller på en lang tur utenlands. Hvilke andre apper er greie å laste ned på mobil eller nettbrett? Og hvordan gjør du det? I artikkelen under får du gode tips. Foto: Scanpix.
MOBIL-APP: En kart-app er kjekt å ha, enten du er påkort tur i nærområdet eller på en lang tur utenlands. Hvilke andre apper er greie å laste ned på mobil eller nettbrett? Og hvordan gjør du det? I artikkelen under får du gode tips. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

(Vi.no): Med nettbrett eller mobil kan man fint surfe rett i nettleseren, men med app (forkortelse av «applikasjon»), blir det som regel enda kjappere å finne frem til det man trenger. Det kryr av praktiske apper som tilbyr tjenester som billettkjøp, betaling av regninger, reisebestilling, bestilling av legetime, værapper, også videre.

Lurer du på hvilke apper som er kjekke å ha på mobilen og nettbrettet ditt? Her får du eksperttipsene.

Slik kan app hjelpe deg

En app er et lite program som har en spesiell oppgave, og med ulike apper kan du skreddersy nettbrettet og telefonen din slik at den tilfredsstiller akkurat dine behov. Men før du velger apper du vil laste ned, kan du tenke over hva som er viktigst for deg når du bruker telefon og nettbrett:

  • Har du faste favoritt-nettaviser som du leser hver dag, kan du laste ned appen for hver side, og slippe å gå inn i nettleseren din hver gang du vil lese avisen.
  • Er du opptatt av vær? Da finners det en haug med nyttige værapper.
  • Vil du bruke sosiale medier kan du laste ned apper som Facebook, Snapchat eller Instagram.
  • Liker du å se på serier og filmer eller live nyheter?
  • Reiser du mye og behøver et kart?
  • Vil du slippe å stå i billettkø når du skal reise kollektivt i Oslo, kan du bruke billettappen til Ruter. Mange kollektivselskap i andre byer har også tilsvarende apper.

- Siden det kan være vanskelig å ta seg frem på nettet for enkelte, kan det hjelpe å ha appene fra mediene som er interessante installert. Dermed slipper du å taste adresser eller risikere å rote deg bort, tipser Finn Jarle Kvalheim, journalist i Tek.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.