«Hadde appene på telefonen min lyttet til samtalen vår?»

Det virket som om appene på telefonen overvåket meg, men hadde jeg egentlig grunn til å være bekymra?

De fleste av oss er konstant pålogget, og har gitt diverse apper tilgang til mobiltelefonens mikrofon for at de i det hele tatt skal virke. Betyr det at appene kan «høre» hva vi sier, også når de ikke er i bruk? Foto: Ulf Nygaard/NTB Scanpix
De fleste av oss er konstant pålogget, og har gitt diverse apper tilgang til mobiltelefonens mikrofon for at de i det hele tatt skal virke. Betyr det at appene kan «høre» hva vi sier, også når de ikke er i bruk? Foto: Ulf Nygaard/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. Artikkelen er første gang publisert i august 2020.

- Se!

Venninnen min viser fram skjermen på smarttelefonen.

Annonsen, som hadde dukket opp da hun åpnet Instagram-appen, viste en kjole fra en designer vi nettopp hadde snakket om. Et merke hun aldri hadde hørt om eller søkt opp på nett.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer