Hvordan aktivere bank ID på mobilen?

Gjør det superenkelt å bruke nettbanken

Slik aktiverer du BankID på mobilen.

MOBILBANK: Bank ID på mobil er praktisk i mange tilfeller, særlig når du er på farten og trenger å sjekke saldo, overføre penger eller betale regninger i tide. Foto: Scanpix
MOBILBANK: Bank ID på mobil er praktisk i mange tilfeller, særlig når du er på farten og trenger å sjekke saldo, overføre penger eller betale regninger i tide. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

BankID på mobil er det svært mange som bruker i dag. I praksis gjør BankID på mobil at du enkelt kan identifisere deg og signere – uten å bruke kodebrikke.

Med appen kan du logge deg inn i nettbanken din og bruke banken til det du pleier; for eksempel sjekke saldo, overføre penger og betale regninger. Med andre ord svært praktisk, kjapt og enkelt, særlig når du er på farten og har behov for å bruke nettbanken.

Ønsker du å skaffe deg BankID på mobil men er usikker på hvordan det gjøres?

Oppskriften får du her.

Slik oppretter du BankID på mobil

For å skaffe deg BankID er det en forutsetning at du har en mobiloperatør og en bank som støtter BankID på mobil, noe de aller fleste banker og operatører i Norge gjør. Du aktiverer BankID på mobil selv i nettbanken på noen minutter.

Dette gjør du:

  • Klikk deg inn på denne lenken for å sjekke om ditt SIM-kort og abonnement støtter BankID på mobil, velg så BankID på mobil.
  • Bestill nytt SIM-kort hvis det er nødvendig.
  • Aktiver deretter tjenesten i nettbanken, så har du et fleksibelt alternativ som ikke krever kodebrikke.
  • Aktivering av BankID på mobil gjøres på relativt samme måte i alle bankene som tilbyr tjenesten. Nordea har laget en instruksjonsvideo for hvordan. Se den her.
  • Her er en annen video som oppsummerer kort hvordan Bank ID på mobil opprettes.
  • Når du har opprettet BankID på mobil hos din bank, må du laste ned en tilhørende app fra din bank. På iPhone laster du ned via App Store, på Android laster du ned via Play butikk. Søk etter "BankID på mobil" i søkefeltet.
  • Kunder som har tvilling-SIM-kort må være oppmerksom på at tjenesten kun kan bestilles på hovedkortet. Husk også at du kun kan ha én BankID på mobil per SIM-kort.
  • Hvis du trenger hjelp for å skaffe deg BankID på mobilen, kan du ta kontakt med banken din.
  • For kunder i Telenor koster det 49 øre å bruke BankID på mobil. Sjekk operatørenes hjemmesider for oppdaterte priser.

Fornøyd med BankID

Hos Nordea er det omlag 70 prosent av kundene som bruker BankID på mobil, ifølge Synne Ekrem, kommunikasjonssjef i Nordea.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.