Hvordan bruke Internett på mobiltelefon?

- Femåringene er ikke redde for å prøve seg fram på mobilen. Eldre bør heller ikke være det

Ny undersøkelse viser at flere seniorer aldri bruker Internett på mobilen. Svein Nydal (68), derimot, surfer i vei. Det gjør også svigermoren på 88 år.

SURFER: Fersk undersøkelse viser at mange eldre aldri bruker mobildata. Svein Nydal (68) fra Måløy oppfordrer seniorene til å prøve mer. Foto: Privat.
SURFER: Fersk undersøkelse viser at mange eldre aldri bruker mobildata. Svein Nydal (68) fra Måløy oppfordrer seniorene til å prøve mer. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er på nett med mobilen hver dag. Da er det særlig nyhetssider, e-aviser og værvarslingsapper som YR og Storm det går i, smiler Svein Nydal.

Med iPhonen sin bruker 68-åringen fra Måløy også mye reiseapper på mobilen, for eksempel NSB, SAS, Norwegian og Ruter.

Det er egentlig ikke noe Nydal syns er spesielt vanskelig med å surfe på mobilen.

- Jeg har lært det meste selv. Det er to år siden jeg ble pensjonist, og før det brukte jeg mobilen mye i jobbsammenheng, så det ble en naturlig overgang å bruke den mer til surfing som pensjonist.

Han finner ofte nyttige tips om mobilapper i aviser, magasiner og på nett.

- Og så spør jeg gjerne andre om hjelp hvis jeg lurer på noe, sier Nydal.

Men han forstår at enkelte seniorer vegrer seg for å lære og bruke Internett på mobilen.

Bruker ikke mobildata

Og at det er flere eldre som sliter med nettsurfing på mobilen, er noe den nye rapporten fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) viser.

I rapporten kommer det fram at hver fjerde mobilkunde faktisk ikke bruker mobildata i det hele tatt - og dette gjelder først og fremst de eldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.