Facebooks Tinder-konkurrent lansert i Norge

Reklamerer med at de vil foreslå noen som passer for deg basert på hva du gjør på Facebook.

LANSERT: Nå er endelig Facebooks datingtjeneste tilgjengelig for nordmenn. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Video/Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Høsten 2019 ble Facebooks Tinder-konkurrent, Facebook Dating, lansert i USA. Etter planen skulle tjenesten utvides til Europa på valentinsdagen i år, men etter å ha blitt inspisert av det irske datatilsynet, bestemte Facebooks europeiske hovedkontor i Irland å utsette det.

Etter å ha gjort en rekke endringer for å tilfredsstille europeiske krav hva gjelder personvern, er imidlertid Facebook Dating nå tilgjengelig i Norge og en rekke andre europeiske land.

Separat sjekkeprofil

For å ta i bruk tjenesten, må du opprette en egen profil fra på facebook.com/dating. Den er separat fra Facebook-profilen din, men henter informasjon derfra.

Mens Tinder handler om å sveipe til enten høyre eller venstre for å finne noen du liker, vil du i Facebook Dating få forslag til treff basert på dine preferanser, interesser og andre ting du gjør på Facebook, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Hemmelig forelsket?

Facebook Dating vil ikke matche deg med mennesker fra din egen venneliste på Facebook med mindre du velger å bruke en såkalt Secret Crush-funksjon hvor begge må legge til hverandre på en liste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.