Dra på besøk uten å forlate din egen stue:

- Et naturlig neste skritt etter smarttelefonen

Teknologien er allerede på plass. Kunne du tenke deg å få besøk av familie eller helsepersonell – i hologramform?

VIRTUELT BESØK: Kan et hologram døyve savnet av familien i perioder vi ikke kan møtes fysisk? Teknologien er allerede på plass. Foto: Shutterstock/NTB
VIRTUELT BESØK: Kan et hologram døyve savnet av familien i perioder vi ikke kan møtes fysisk? Teknologien er allerede på plass. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kommunikasjon med hologrammer vil si at du og den du kommuniserer med kan se hverandre i helfigur hjemme i deres egen stue, selv om dere befinner dere på ulike steder i landet.

Bjørn Taale Sandberg, leder ved forskningsavdelingen ved Telenor, sier til Vi.no at han ikke er i tvil om at vi snart vil se banebrytende kommunikasjonsteknologi på markedet. Allerede i 2021 ser han for seg at det kommer flere teknologiske kommunikasjonsmidler for personer som sliter med ensomhet, angst og depresjoner.

– Det er alltid noen som ser muligheten til å lage produkter og tjenester som tilfredsstiller behov som dukker opp, sier Sandberg. Han forteller at selskaper i dag allerede lager apper som gjør det mulig for oss å besøke familie i full størrelse og i 3D – såkalt hologramform.

Ifølge Sandberg er disse appene foreløpig på forskningsstadiet.

– Vi kan ikke besøke hverandre med hologram ennå, men med VR (Virtuell virkelighet) kan vi prøve det med hodetelefoner eller en iPad, telefon eller PC, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.