Coronavirus i Norge:

Dette vil vi se og høre i påsken

Ingen grunn til å ta til takke med påskekrim og påskenøtter! Her er redaksjonens beste tips til timer med seriekos.

Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Ikke et vondt ord om påskekrim og påskenøtter, det hører liksom med. Men denne påska blir mange av oss nødt til å holde oss mer innendørs enn vi kanskje liker og er vant til, og da kan tv og radio være godt selskap. Noen av tipsene under finner du gratis i nettspilleren til NRK, TV2 Sumo eller der du hører podcast, mens andre krever abonnement.

Lurer du på om du har det som trengs for å se tv på nettet, kan du finne ut av det her. Her finner du alt du trenger å vite om podcast. Og visste du at du kan koble både tv og radio rett til høreapparatet?

Mad Men, Netflix (7 sesonger fra 2007-2015):

MAD MEN: Jon Hamm i rollen som den mystiske Donald Draper i Mad Men. Foto: NTB Scanpix AP
MAD MEN: Jon Hamm i rollen som den mystiske Donald Draper i Mad Men. Foto: NTB Scanpix AP Vis mer

Hvordan skal man få solgt sigaretter i en tid der flere og flere leger advarer mot skadene? Handlingen starter på begynnelsen av 60-tallet i reklamebyrået Sterling Cooper. Det er høy sigarføring, whisky i kontortida og vakre, men frustrerte husfruer i forstadene. Patriarkat i et nostalgisk lys der altså. Gjennom flere sesonger følger vi reklamemannen og kvinnebedåreren Donald Draper. Det er noen år siden siste episode ble sendt, men har du ikke sett Mad Men er det bare å poppe popkornet og se det prisbelønte dramaet.

After Life, Netflix:

Dette er en perle av en serie, skapt av Ricky Gervais, mannen bak suksesser som The Office. Her møter vi avisskribenten Tony (Gervais) som ikke klarer å glemme kona som han mistet i kreft. Den eneste han bryr seg om, er hunden. Serien er full av sorgmuntre karakterer som alle har sitt å stri med. Det er umulig å ikke bli melankolsk av denne serien. Samtidig vil den garantert få deg til å smile. Se traileren her.

Filmene vi vokste opp med, Netflix:

Netflix kom nylig med serien Filmene vi vokste opp med. Serien tar for seg historien bak filmer som kom for flere tiår siden, men som vi aldri glemmer. Var du blant dem som elsket Dirty Dancing da den kom i 1987? Da er stalltipset å finne episoden om sommeren da Baby dro til Kellermanns med familien. Her får du se klipp fra innspillingen som aldri er blitt vist tidligere. Jeg elsket filmen da den kom, men etter å ha sett denne dokumentaren ser jeg også filmen i et nytt lys. Det var nesten så jeg felte en tåre på slutten.

POPULÆRE: Patrick Swayze og Jennifer Grey ble verdensberømte da Dirty Dancing kom i 1987. Foto: NTB Scanpix Shutterstock
POPULÆRE: Patrick Swayze og Jennifer Grey ble verdensberømte da Dirty Dancing kom i 1987. Foto: NTB Scanpix Shutterstock Vis mer

Les også: Alt du trenger å vite om sosiale medier

Big Brother 2001. Da reality-TV mistet uskylden, podkast på NRK:

Det var stor oppstandelse da det ble kjent at tv-konseptet Big Brother skulle komme til Norge. I en bunker på Fornebu ble et titalls mennesker som ikke kjente hverandre fra før stuet sammen. Målet var å være der lengst, i hundre dager, for å vinne en pengepremie på 1 million kroner. Dokumentaren presenterer en analyse av fenomenet og tar for seg protestene. Det er også intervjuer med noen av deltagerne som bodde i huset. I ei tid hvor pupper og rumper fra virkelighets-TV er hverdagskost på tabloidenes forsider er dokumentaren et tidsbilde fra ei tid som var bittelitt mer uskyldig, men samtidig et varsel på hva som ville komme.

Er du interessert i radiodokumentarer? Følg Podkasttips Filt på Facebook.

Politisk drama er best på på TV

Det er rikelig med drama fra Det hvite hus for tida, likevel kommer vi ikke unna presidentserien House of cards på Netflix. Politikk, makt og galskap er en avhengighetsskapende kombinasjon!

På samme strømmetjeneste finner du Designated survivor: Det utenkelige skjer, og hele den politiske ledelsen i USA utslettes med unntak av én, i utgangspunktet forglemmelig, politiker. Han er designated survivor og får ansvar for å bygge opp og lede et land under angrep. Dystert, men bra.

Hvis du er fan av gode politiserier, kommer vi ikke utenom The Wire: Rå og realistisk serie fra både politiets og forbryternes perspektiv. Har du ikke abonnement på HBO Nordic, tilbyr de to ukers kostnadsfritt abonnement for tida.

Grace and Frankie, Netflix:

Det er ikke mange serier som har godt voksne kvinner i sterke hovedroller. Derfor, men ikke bare derfor, var Netflix-serien Grace and Frankie etterlengtet. Her står gode navn i kø: Jane Fonda, Lily Tomlin og Martin Sheen. De er blitt grå, men på ingen måte dårligere med årene. Anbefales!

Lily Tomlin og Jane Fonda er Grace og Frankie, to godt voksne damer som finner nye gleder i livet. Foto: NTB/Scanpix
Lily Tomlin og Jane Fonda er Grace og Frankie, to godt voksne damer som finner nye gleder i livet. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Kompani Lauritsen, sendes lørdager på TV2, kan sees når som helst på TV2 Sumo.

Skikkelig feelgood lørdagsunderholdning for hele familien som fikk terningkast 5 i Dagbladet: Tidligere fallskjermjeger og proffsyklist Dag Otto Lauritzen inviterer 14 kjendiser til å delta i hans militære «spesialutdanning».

71 grader nord, Dplay

Er du av de mange som savner norsk fjellheim og spektakulær natur denne hjemmepåsken? Da kan du velge og vrake i 21 sesonger med 71 grader nord på Dplay. Eventuelt kan du gå rett på årets utgave av kjendisvarianten, som går inn i bøkene som beste casting: Programleder Jon Almaas, tidligere hockeyspiller Erik Follestad, tidligere håndballspiller Mia Hundvin, rapperen OnklP, Ex on the beach-Melina, Beat for Beat-Atle Pettersen og Øystein «Pølsa» Pettersen gir underholdning så det holder.

4 stjerners middag

Fire kjente personer som ikke nødvendigvis har noe som helst til felles, setter sammen og inviterer hverandre på middag. Herlig blanding av mat og underholdning i tolv sesonger. Innimellom oppstår overraskende vennskap, som da Mari (62) og Malin (30) ble hjertevenner.

Dykk i arkivet

Vi har sagt det før, og sier det igjen: NRK-arkivet er fullt av gamle skatter! Da hele familien ble hekta på Tore på sporet, var veien kort til gamle sesonger og timevis med hjertevarm familieunderholdning. Nye episoder sendes på NRK hver søndag klokka 19.45. Men finner du fram NRK-appen, kan du fråtse i hele ti sesonger med familiegjenforeninger!

Vi har også hatt et gjensyn med grensethrilleren Rød snø, som slett ikke var så skummel som vi husker den, men som hadde høy mimrefaktor.

Datoen er en annen favoritt med fire sesonger å fråtse i: Hver episode presenterer tre mennesker født på samme dag, og nøster opp i deres livshistorie. Konseptet bygger på en reportasje i Dagbladet Magasinet, og har vunnet amerikansk prestisjepris.

Hage - på TV

Er du glad i hage, vil du garantert finne glede i hageprogrammene i den fyldige oversikten til hagebloggen Moseplassen. Inspirerende, uansett om du har grønne fingre og stor hage, eller bare en ambisjon om å dyrke fram egne blomster i vinduskarmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.