Dating på nett: Slik unngår du å bli svindlet

Hindrer frykten for å bli lurt deg i å søke vennskap eller kjærlighet på nett? Her er rådene - og advarslene.

IKKE BETAL. Et godt råd om nettdating er å bruke god tid og for all del ikke betale om du blir spurt om penger på nett. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
IKKE BETAL. Et godt råd om nettdating er å bruke god tid og for all del ikke betale om du blir spurt om penger på nett. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Internett og følelser kan være en farlig kombinasjon. Det er lett å la seg svindle av personer på jakt etter penger, som den norske professoren i medisin som ble kjærlighetssvindlet for nesten 13 millioner kroner.

Svindel ved hjelp av datingsider kan stort sett deles i to kategorier: Den første kategorien er falske datingsider som er satt opp for å få kunder til å betale abonnementet, mens kunden selv ikke får noe tilbake.

Den andre kategorien er falske profiler som bruker datingsider for å komme i kontakt med personer de kan svindle.

«Kundeservice» med det lille ekstra

Falske datingsider: Har som formål å få oss til å betale abonnementet, og å holde oss der så lenge som mulig. Typisk for slike sider er at abonnementene er vanskelig å si opp, og å komme i kontakt med dem som eier siden kan være vanskelig, så abonnementet ruller videre uten kundens vilje. Det finnes også falske sider som du tilsynelatende får klaff hos. Du treffer en som faller i smak, som du innleder kommunikasjon med. Slike falske datingsider har egen «kundeservice», i den betydning at noen er ansatt der for å holde kundene varme slik at de opprettholder abonnementene sine. Vårt råd til deg for ikke å havne på en falsk datingside er at du skal bruke bare kjente datingsider som du vet andre har brukt med hell. Forhør deg aller helst direkte med en venn som du vet har lyktes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.