Alt du trenger å vite om sosiale medier

Noen er nyttige, noen morsomme og andre trenger du overhodet ikke.

TOFAKTOR: Når du logger på en tjeneste må du godkjenne påloggingen i en app. Det øker sikkerheten betraktelig. Foto: Pål Joakim Pollen. Video/Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Du trenger ikke være gammel og akterutseilt for å synes det er vanskelig å følge med på siste nytt innen sosiale medier. Apper kommer og går, og idet de eldste generasjonene hiver seg på trenden finner ungdommen noe nytt. Ikke alt er like interessant, men det er jo alltid greit å ha oversikt! Her følger en liste over de vanligste appene som til sammen utgjør forkortelsen SoMe (sosiale medier).

Vi tar her for oss Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, Pinterest, WhatsApp, TikTok, Reddit, Twitch, Jodel og Tinder. Burde vi legge til flere? Send oss en mail ved å trykke på bylinen over teksten!

Statistikk over brukere er hentet fra Ipsos SoMe-Tracker for andre kvartal 2019.

Facebook:

3 498 000 registrerte brukere i Norge

Brukes til å holde kontakt med venner, familie og kjente, og fungerer som en oppslagstavle der man deler bilder og betraktninger. Du kan opprette eller bli med i grupper der du møter mennesker med samme interesser som deg (søk på strikking for eksempel, og du vil finne alt fra store diskusjonsforum til svært spesifikke samstrikk-grupper der alle strikker samme genser og hjelper hverandre gjennom oppskriften), og du kan følge profilene til bedrifter og organisasjoner som deler nyttig informasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.