Rådene som styrker relasjonen:

Ta tempen på forholdet

Par som søker hjelp havner som regel på 13 poeng. Hvor mange får dere?

PARTEST: Valentinskalaen er utviklet av fire svenske psykologer. De mener å kunne anslå hvem som er i ferd med å gå fra hverandre ved hjelp av poengsummen de oppnår. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
PARTEST: Valentinskalaen er utviklet av fire svenske psykologer. De mener å kunne anslå hvem som er i ferd med å gå fra hverandre ved hjelp av poengsummen de oppnår. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Er det litt krise i heimen, og du vil sjekke hvor alvorlig det er fatt? Eller vil du bare ta tempen på forholdet sånn generelt? Det kan du gjøre med en enkel test: Valentinskalaen, skapt av psykologene Maria Burman og Anna-Karin Norlander sammen med psykologiprofessorene Per Carlbring og Gerhard Andersson.

Burman beskriver testen som ferskvare: Den måler relasjonens kvalitet når den tas. Jo høyere poengsum, dess bedre har du det sammen med partneren din.

- Vi har sett at en score på 13 er det mest typiske blant par som søker hjelp. Har man det veldig bra, får man som regel 17 poeng eller mer. Men du skal ikke stirre deg blind på resultatet: Selv om poengsummen blir høy, kan dere fortsatt ha behov for å jobbe med forholdet, sier Burman.

- Scorer du null poeng på et spørsmål som er viktig for deg, kan det være grunn god nok til å søke hjelp.

Fint å være uenige iblant

Alle par krangler iblant. Det er en del av livet, og ikke noe man kan unngå helt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.