Hva dekker reiseforsikringen?

Vilkårene for reiseforsikring endrer seg med alderen

Når du når en viss alder, vil ikke reiseforsikringen lenger dekke alt.

FØR DU REISER: Sjekk opp i hva slags type reiseforsikring du eventuelt har, og hva den dekker i henhold til din alder. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
FØR DU REISER: Sjekk opp i hva slags type reiseforsikring du eventuelt har, og hva den dekker i henhold til din alder. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det viktigste reiseforsikringen skal dekke, er den hjelpen du får ved alvorlig sykdom eller ulykke som oppstår på reisen, dette er spesielt viktig for eldre. Det kan bli veldig dyrt om du ikke har forsikring.

Det sier Ole Irgens, kommunikasjonssjef ved Tryg forsikring.

Samtidig er det uhyre viktig å vite at forsikringsvilkårene endrer seg med alderen din. Hvordan, får du vite her.

Ulykkesforsikring faller bort

Irgens erfarer at folk over 60, og andre reisende som er pensjonister, ofte dra på lengre ferier, gjerne om vinteren. Han mener at de aller fleste eldre er flinke til å forsikre seg på reisen.

Samtidig er det flere som ikke er klare over at en del av den reiseforsikringen de har, ikke lenger vil være gjeldende når de passerer en viss alder.

- Det er ingen øvre aldersgrense for det som gjelder sykdom og skade i utlandet. Men det er en ulykkesforsikring som faller bort når du passerer 75 år, og som reduseres med en øvre beløpsgrense når du fyller 70 år, forklarer Irgens.

Her er det mange som misforstår, mener han.

- I utgangspunktet dekkes alle skader du måtte få hvor som helst i verden, som følge av ulykke, og du vil få behandling i utlandet uavhengig av alder. Men ulykkesforsikringen er beregnet for dem som er yrkesaktive. Hvis du skulle bli uføretrygdet eller er alderspensjonist, taper du ikke noe arbeidsinntekt - du er trygdet fra før av, og derfor dekkes ikke de over 75 år, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.