Colmar – Frankrikes Venezia

Som skapt for en romantisk helg

Den nordfranske regionen Alsace er kjent for sin 170 kilometer lange vinrute gjennom middelalderbyer og vinmarker. En av de vakreste byene her er Colmar, som er perfekt for en romantisk helg.

TUR PÅ KANALEN:
De lave prammene tar
deg med på en koselig tur
på elven Lauch.
TUR PÅ KANALEN: De lave prammene tar deg med på en koselig tur på elven Lauch. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Colmar har det meste, også sitt eget Venezia, Petite Venise, som ligger langs elven Lauchs bredder i den sentrale delen av byen. Hopp om bord i en av de mange mindre prammene, og nyt den blomstrende byen med de fargerike husene og de mange små broene fra vannsiden i et rolig tempo. Her kom de lokale bøndene før i tiden i båt med grønnsakene sine på vei til byens markeder. I dag er det bare turistene som kommer seilende, men turen gir et flott inntrykk av byen og er deilig avslappende. Den varer en halvtimes tid.

Les mer: Slik får du mest mulig ut av Firenze

Blomster og historiske hus

Tar du en spasertur gjennom Colmar, kan du nyte synet av tusenvis av fargestrålende blomster overalt på de mange små torgene, i de smale brosteinsgatene og på alle verandaer. Slå deg ned på en benk i en av byens grønne parker og nyt en sandwich eller en kake fra den lokale bakeren.

Les mer: Her er verdens fineste vinturer

Særlig parken Place du Champs de Mars er sjarmerende, med både en fontene og en fin, gammel karusell. Colmars bykjerne består av vakre, fargerike bindingsverkshus, som vitner om byens velstand og storhetstid i renessansen. Bindingsverkshusene er over 500 år gamle og særdeles godt bevart, og de fleste er i bruk, gjerne som restauranter eller kafeer. Løft blikket – det ene fine skiltet etter det andre vitner om hvem som har hørt hjemme i bygningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.