110 unike overnattinger i Norge:

- Som Bora Bora, bare kaldere

Hyttetur i Norge er kanskje den tryggeste ferieformen du kan planlegge i år. Kjedelig? Tenk igjen!

HELGELAND HAVHUS: Grønt hav, fisk som biter og jacuzzi på terassen av et flytende hus. Dette er også Norgesferie. Foto: Ronny Frimann
HELGELAND HAVHUS: Grønt hav, fisk som biter og jacuzzi på terassen av et flytende hus. Dette er også Norgesferie. Foto: Ronny Frimann Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Torild Moland (50) har hele verden som arbeidssted. Heldigvis har hun alltid likt å reise i sitt eget hjemland også, for det siste året ble det kun Norgesferie på den erfarne reisejournalisten og redaktøren av magasinet Vagabond Reiselyst. Det er det blitt bok av: «110 unike overnattinger i Norge». Her tar hun for seg nettopp de helt unike overnattingsstedene som du ikke finner maken til andre steder. Noen kjente hun fra før. Andre dukket opp i arbeidet med hennes forrige bok, «121 fantastiske opplevelser i Norge».

- Det finnes så mange rare, unike steder du kan overnatte. En tredjedel av stedene i boka er nesten helt nye. Dette med unike overnattinger er en internasjonal trend som har kommet seint her hjemme, men nå har den nådd oss med full kraft, forteller Moland.

- Helt vill arbeidsinnsats

- Utviklingen har gått vanvittig fort. Den aller første norske tretopphytta ble bygget i Brumunddal i 2006. Den var den eneste i Norge i hvert fall i seks-sju år, nå finnes det til sammen minst 40-50 tretopphytter over hele landet. Juvet landskapshotell åpnet i 2010, de vilt vakre og prisvinnende hyttene på øya Manshausen åpnet for knappe seks år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.