Booke billige flybilletter

Slik betaler du minst mulig for ferieturen

Hvordan booke reisen billigst mulig? Her får du svaret!

KUPP!: Ingenting er som å gjøre et realt feriekupp! I denne artikkelen får du vite alle triksene. Foto: Shutterstock
KUPP!: Ingenting er som å gjøre et realt feriekupp! I denne artikkelen får du vite alle triksene. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du begynt å planlegge årets ferie? Det er smart, for jo tidligere du bestiller, jo billigere kan du faktisk få det. Og er du pensjonist, bestemmer du selv når du vil dra.

REISEVANT: Forfatter, journalist og blogger Gunnar Garfors er for tiden på reise mens han skriver bok om verdens mest eksotiske reisemål. Foto: Privat.
REISEVANT: Forfatter, journalist og blogger Gunnar Garfors er for tiden på reise mens han skriver bok om verdens mest eksotiske reisemål. Foto: Privat. Vis mer

Men hva er egentlig de beste måtene å bestille på for å få reisen billigst mulig?

Forfatter, journalist og blogger Gunnar Garfors vet mye om akkurat dette, og har mange tips til de reiselystne.

Bruk flysøkemotor

De godt voksne kan stort sett reise når som helst på året, men vil du ha med resten av familien, inkludert barnebarn i skolealder, må du holde deg innenfor skolens feriedager.

Likevel kan du gjøre et skikkelig reisekupp uavhengig av tidspunkt på året.

Garfors anbefaler at du starter med å bruke en flysøkemotor på nett. Da søker du priser på mange flyselskap samtidig.

- Prøv først å søke på strekningen du ønsker å reise til, for eksempel Oslo-Colombo, og noter ned prisen. De billigste prisene inkluderer ofte lange mellomlandinger, så sjekk før du bestiller, sier Garfors.

Deretter prøver du å bestille fra en eller flere utenlandske storbyer der det er større konkurranse mellom flyselskapene. For eksempel London-Colombo.

- Så sjekker du separat prisen mellom hjembyen din og storbyen med det gunstigste tilbudet. Merk at du da ikke kan sjekke bagasjen din helt frem, understreker Garfors.

Fly og hotell separate

- Jeg booker alltid fly og hotell hver for seg siden jeg ønsker å ha full kontroll på flytider, priser og hvor jeg vil bo, fortsetter reiseentusiasten.

I noen tilfeller kan du få gunstige priser dersom du booker en pakketur, men du har mindre kontroll på hvor du ender opp, du er avhengig av ett reiseselskap,og feriene er alltid dyre.

Fordelen er at du er beskyttet av pakkereiseloven i tilfelle noe uforutsett skulle skje.

Garfors anbefaler å finne hotell på en hotellbookingside.

Bestill direkte hos flyselskap

Du lurer gjerne på hva som er billigst; å bestille tur direkte hos reiseselskapet eller bestille via en annen aktør?

Til det har Garfors følgende svar:

- Som regel direkte hos flyselskapet. Etter at jeg har funnet billetten jeg vil ha på en flysøkemotor, dobbeltsjekker jeg prisen på flyselskapets nettsider, tipser han.

Storferien bør bookes tidlig

Er du fleksibel, kan du selvsagt gjøre gode kupp ved å reise på hopp-på-turer.

Mange beregninger viser likevel at det billigste er å bestille mellom seks til ni uker før avreise, ifølge Smartepenger.no.

- Men for de største feriene, som sommerferie, høstferie, juleferie, vinter-og høstferie lønner det seg nesten alltid å være tidlig ute, mener Garfors.

Når er det billigst å fly?

Ifølge den britiske forbrukerorganisasjonen Which? er det i gjennomsnitt tirsdag som er den billigste dagen å fly på, onsdag og lørdag er nest billigst, noe også Garfors bekrefter.

Grunnen er at etterspørselen er lavest på disse dagene. I løpet av en dag er det billigst å fly svært tidlig eller ut på kvelden.

Av månedene er det januar til februar og mai som er de billigste månedene å bestille på.

Det er også smart å følge med på ulike lavpriskalendere for å få oversikten over når du kan fly billig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.