Klage på reiseselskap

Reisen kan bli dyrere enn du tror

Det er flere tilleggspriser reiseselskapene ikke behøver å opplyse om i forkant.

BEDRE TILBUD?: Det er lurt å sjekke priser hos flere reiseoperatører før du bestiller ferien. Hos mange reiseselskap kan du ende opp med å betale mye mer enn det du hadde tenkt. Foto: Scanpix.
BEDRE TILBUD?: Det er lurt å sjekke priser hos flere reiseoperatører før du bestiller ferien. Hos mange reiseselskap kan du ende opp med å betale mye mer enn det du hadde tenkt. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Alle ønsker seg en fin reise til en rimelig penge, og derfor vet reiseselskaper å lokke med gode tilbud.

Men i noen tilfeller kan du ende opp med å måtte betale mye mer for reisen enn først forespeilet.

Skal du bestille ferietur, bør du først få med deg forbrukerekspertenes viktigste tips her.

Dette må du betale ekstra for

- Utgangspunktet er at det skal være mulig å kjøpe en reise til den prisen som er oppgitt i markedsføringen. Prisen må derfor inkludere alle gebyrer eller ekstra avgifter som ikke er valgfrie, understreker Ida Småge Breidablikk, juridisk seniorrådgiver hos Forbrukertilsynet.

Valgfrie tilleggsjenester og tilbud, må du som regel betale ekstra for, nettopp fordi de er valgfrie.

Eksempler på valgfrie avgifter som reiseselskaper ofte tar ekstra betalt for, er bagasje, mat, setereservasjoner, bruk av kredittkort ved betaling og muligheter for å komme kjapt frem i køen.

- Disse tilleggene er som regel ikke inkludert i den markedsførte prisen. Dersom man legger til slike tilleggsytelser så kan prisen bli en del høyere enn det man først antok. Men så lenge valgfrie ytelser ikke er forhåndsvalgt i bestillingsprosessen, men aktivt legges til av forbrukeren, så er dette ikke i strid med markedsføringsloven, forteller Breidablikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.