Leilighet i Spania under corona:

Norske Torill reiste til Spania under pandemien

- Mange spurte oss på forhånd: Gud, våger dere å reise nå? Jeg er ikke redd, men jeg er veldig forsiktig, sier Torill Madshus Loh (74).

GOLFSPILLER: Norske Torill har bodd i Sverige i over 40 år. Hun følte seg mye mindre trygg der enn hun gjør i Spania. - Her bruker alle munnbind og holder avstand, minst to-tre meter, sier hun. Her fra golfbanen før den stengte i slutten av januar. Foto: Privat
GOLFSPILLER: Norske Torill har bodd i Sverige i over 40 år. Hun følte seg mye mindre trygg der enn hun gjør i Spania. - Her bruker alle munnbind og holder avstand, minst to-tre meter, sier hun. Her fra golfbanen før den stengte i slutten av januar. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er et sikkert høsttegn: Når løvet rødmer her hjemme, pakker Torill og Hans Loh bilen full og setter snuten sørover. Seks måneder av året bor de i leiligheten sin en mil sør for Torrevieja i Spania. De spiller golf, møter venner og går turer langs stranden. Mens snøen laver ned her hjemme, bader Hans i fjorten graders sjø. Torill venter helst til badevannet bikker tjue lunkne grader. For dem er dette selve livet: En mulighet for behagelig temperatur året rundt.

Torill er født og oppvokst i Oslo og er norsk statsborger, Hans er svensk. Det er over 40 år siden Torill flyttet til Sverige, og 27 år siden hun ble sammen med Hasse som hun kaller ektemannen. Da pandemien traff, hadde de allerede reist fra Spania til hjembyen Halmstad blant annet fordi Torill går til jevnlige kontroller med en lungekreft som holdes i sjakk med medisiner. Planen var å være hjemme i tre uker, men så endret verden seg og de var coronafast i Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.