Norgesferie

Like finkornet som en eksotisk strand i Karibia

Du må ikke til Syden for å finne krystallklart vann og finkornet sand. Norge har flotte strender fra nord til sør. Her er et lite utvalg.

LUNE VIKER: Sommarøy i Tromsø har mange lune viker med finkornet sand. Foto: Christian Houge Visit Norway
LUNE VIKER: Sommarøy i Tromsø har mange lune viker med finkornet sand. Foto: Christian Houge Visit Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Lyst døgnet rundt

Sommarøy, Tromsø

Det ble kanskje ikke Rivieraen i år, men hva gjør vel det når vi har like vakker og finkornet sandstrand på Sommarøy i Tromsø?

Det er mange lune småviker med langgrunt vann. I tillegg til bading og kanoturer, er Sommarøy perfekt for lange, fine turer med skjellplukking og utsikt. Siden du befinner deg i midnattsolens rike, er det lyst hele døgnet.

Servering: Det er mange spisesteder på Sommarøy, men ikke på strendene. Hvis du kommer med ferge fra Senja (Botnhamn – Brensholmen) så er du kun fem minutters kjøretur unna nydelig, lokal mat og et stort utvalg av drikke.

Overnatting: Hillesøy Panorama og Sommarøy Arctic Hotel.

Reisen: Sommarøy ligger 55 km utenfor Tromsø by, og hit kommer du enten med bil eller buss.

Bybading

Huk, Oslo

Huk er en av hovedstadens mest populære strender med flott beliggenhet på Bygdøy. En liten sandstrand, men mest svaberg og gresslette. Huk badestrand er en sertifisert Blått flagg-strand. Det vil si at den har rent badevann og omgivelser, tilgjengelig livredningsutstyr og tilstrekkelig toalettfasiliteter – også for bevegelseshemmede. Har også fastgriller og volleyballbane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.