Driver hotell hjemme i hagen

Lever ut hotelldrømmen på egen tomt

En rosa, en turkis, en rød og en brun. På Bente og Påls tomt står det fire doninger, innredet i hver sin stil. Alle er klare til å ta imot gjester som ønsker en natt litt utenom det vanlige.

FROKOST: Bente Brenna (66) serverer frokost til alle gjestene. Her får Carl Oskar Thoen (28) og Amanda Nee (28) mat etter en natt i den rosa vanen. FOTO: Gorm Kallestad/NTB scanpix
FROKOST: Bente Brenna (66) serverer frokost til alle gjestene. Her får Carl Oskar Thoen (28) og Amanda Nee (28) mat etter en natt i den rosa vanen. FOTO: Gorm Kallestad/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): – Kom tilbake, og husk å fortelle vennene deres om oss!

Bente Brenna (66) vinker farvel til to gjester før hun setter seg ned sammen med mannen Pål Nilsen (65), som har tatt seg en røyk. Nå er det bare de to igjen på tomta. Gjestene de nettopp sa ha det til, sov hos dem en natt, og snart kommer det nye mennesker.

Det er sjelden folketomt i hagen til Bente og Pål. Etter at de bestemte seg for å tilby overnatting på tomta si, har de hatt gjester på besøk fra hele verden.

Men hva er det som trekker så mange mennesker til en plass i skogen i Vestby, Akershus?

Les også: Reisen kan bli dyrere enn du tror

Stilfulle saker

Hemmeligheten er en gammel svensk brannbil, en avdanket russebil som tidligere var brødbil og to campingvogner som noen lot forfalle. I dag står doningene spredt på eiendommen til Bente og Pål, og i midten ligger huset deres.

Bilene og vognene har alle hver sin stil. Brannbilen er malt rosa og skal være en «tribute» til alle engelske bed & breakfasts. Rundt vinduene henger skotskrutete gardiner, på nattbordet står teen klar, og i en liten bokhylle finner vi en bok om prinsesse Diana, to bind med engelske noveller og boka «3024 dirty limericks».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.