Norgesferie: Smøla

I havørnens rike

Med hyggelige fiskevær, nærkontakt med storhavet og mektige havørner er Smøla et herlig reisemål. Nordmøres vakreste skjærgård er en ekte skatt!

Havørnsafari: Smøla Naturopplevelser arrangerer havørnsafari på bestilling. De stiller med kunnskap, båt og så godt som garanti for å komme tett på den mektige rovfuglen. En fantastisk opplevelse! Fra kr 890 per person. Foto: Runar Larsen
Havørnsafari: Smøla Naturopplevelser arrangerer havørnsafari på bestilling. De stiller med kunnskap, båt og så godt som garanti for å komme tett på den mektige rovfuglen. En fantastisk opplevelse! Fra kr 890 per person. Foto: Runar Larsen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Veien ut mot fiskeværet lengst nord i Møre og Romsdal går over luftige broer og via små øyer. Det er som en miniatyrvariant av Atlanterhavsveien, men rett ut mot havet i stedet for langs kysten.

Ytterst på Smøla venter Veiholmens fargerike trehus, sjarmerende rorbuer og ruvende fyr. Dette er kronjuvelen på Smøla, og et svært godt utgangspunkt for livsnyteri i ramsalt sjøluft.

Padleparadiset

Men det er også en utmerket base for aktive sommerdager.

– Vi er trygge helt ut mot fyret. Her er vi beskyttet av holmer og skjær, selv om vi hører drønnet fra bølgene. Det er ganske spesielt, og det er lett å føle seg litt liten her ute, beskriver Anders Hermstad.

Sjefen for Smøla Kajakk guider nybegynnere så vel som erfarne padlere. Takket være tusenvis av holmer og skjær, byr Smøla på trygge padleforhold omtrent på dørstokken til storhavet.

For turistene som er med på formiddagens padletur fra det gamle fiskeværet, er det ingen grunn til bekymring når dønningene ruller innover. Selv på vindfulle dager er det mulig å finne le, men det gjelder likevel å passe på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.