Legehjelp i syden

Hver time trenger nordmenn i Spania akutt hjelp

Høyt alkoholinntak og våte badegulv noen av årsakene.

AKUTT HJELP PÅ FERIE: De siste tre årene har i snitt 179 nordmenn på ferie i Syden hatt behov for akutt hjelp. Foto: Scanpix.
AKUTT HJELP PÅ FERIE: De siste tre årene har i snitt 179 nordmenn på ferie i Syden hatt behov for akutt hjelp. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Kombinasjonen av varme, alkohol og ukjente omgivelser innebærer en risiko på reise. Vi er mer utsatt for skader på reise, og skader blir ofte mer alvorlige hos eldre, sier Petter Thornam, ansvarlig lege på klinikken Sentrum Reisemedisin i Bergen.

Eldre har ofte større risiko for å falle, for eksempel på grunn av medisiner, dårlig syn, eller svimmelhet. Eldre er også mer utsatt for infeksjonssykdommer på reise, og da særlig luftveisinfeksjoner, forteller legen videre.

Mange av oss velger å dra til varmere strøk nå på vinteren, og en av favorittdestinasjonene er Spania. Og det er spesielt i Spania at nordmenn trenger akutt medisinsk hjelp.

Hjelp en gang i timen

I snitt ble nordmenn utsatt for over 450 skader siste uken i 2017. De fleste skadene oppstod i Spania. Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført av SOS International.

De siste tre årene har i snitt 179 nordmenn på ferie i syden hatt behov for akutt hjelp siste uken i desember. Det betyr at SOS International i snitt får en henvendelse i timen.

Men det viser seg at reiseskader i Spania hele vinterhalvåret er dominert av eldre nordmenn:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.