Pensjonister drar stadig oftere på ferie gjennom året. Vi ser frem til avslapping, restitusjon og hygge. Men selve reisen er ikke alltid avslappende, og særlig stressende kan det være å drasse på tung bagasje som skal sjekkes inn, plukkes opp og dras med videre til feriedestinasjonen.
Hadde det ikke vært deilig om noen gjorde alt dette for deg, slik at du slapp å tenke over dette? Det er faktisk mulig.
Slik fungerer det
Tjenesten Airportr fungerer slik; bagasjen din hentes hjemme hos deg eller på hotellet, sjekkes inn og fraktes til flyplassen. Du ser ikke mer til den før du er fremme på ankomststedet. Din Side har tidligere testet tjenesten, og konklusjonen deres kan du lese her.
Denne tjenesten tilbys imidlertid ikke på alle ankomstområder. Lenger nede i saken får du vite hvor.
Koster selvsagt mer
Odd Roar Lange er reiselivsjournalist, forfatter av flere reisehåndbøker, og mannen bak reisebloggen Thetravelinspector.no.

Han har ikke brukt Airportr før, men syns at tjenester som gjør reisen bedre, tryggere og hyggeligere er OK.
Samtidig mener han at du bør huske på at dette koster ekstra.
-Det er opp til hver enkelt å vurdere om de vil betale for å bruke slike tjenester. Det er viktig at de som tilbyr tjenestene er tydelig med tanke på hva dette er og hva det koster, slik at det ikke tilkommer noen ekstra og uventede kostnader. Husk å betale med kredittkort, ikke debetkort. Med kredittkort har du bedre rettigheter dersom noe går galt, understreker Lange.
Tilbys ikke over alt

Nå kniper Ryanair igjen på håndbagasjen
Men Airportr er slett ikke et godt alternativ for alle reisende. Ulempen med tjenesten er at den bare kan benyttes på reise til London. Bagasjen kan fraktes mellom en bestilt adresse og en av London-flyplassene Heathrow, Gatwick eller London City.
Reisende med British Airways kan sjekke inn bagasjen rett fra henteadressen. Da plukker du den opp på bagasjebåndet ved ankomstflyplassen.
De kan frakte bagasjen din fra flyplassen og til angitt adresse med spesifisert leveringstidspunkt. De kan også frakte bagasjen din mellom to London-flyplasser, for eksempel ved mellomlanding.
Gode alternativer
Men skal du på ferie til andre destinasjoner enn London, er det absolutt andre måter som kan forenkle reisen med tanke på bagasjen.

Det forteller Mette Solberg Fjeldheim. Hun er grunnlegger av Reiselykke.com , som ble kåret til Norges beste reiseblogg i 2017.
Hun har mange gode tips:
-Pakk håndbagasjen i en liten trillekoffert som går som håndbagasje, så slipper du å bære for tungt. Du kan også forhåndsbestille assistanse på norske flyplasser. Om du har glemt å bestille, kan dette også avtales på flyplassen, men da bør du ha god tid. Se Avinor.no, råder Fjeldheim.

Ble bagasjen forsinket? Dette kan du kreve erstatning for
Hun mener også at traller til å frakte bagasjen på flyplassen er et godt alternativ. Det finnes de aller fleste steder, og noen flyplasser tilbyr også bagasjehjelp på stedet.
-Bestill gjerne transport fra flyplass på reisemålet før avreise. Mange hotell vil være behjelpelige med dette, forteller Fjeldheim videre.
Hun råder deg til å ha med viktige medisiner i håndbagasjen, et ekstra tøyskift, noe toalettsaker og ellers det du måtte ha behov for første døgn.
-Det hender at bagasjen ikke kommer frem samtidig med passasjeren til reisemålet, og slik kan du unngå for mye ekstra stress etter landing, tipser bloggeren.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.