Sjekke inn bagasje på flyreise

Glem bagasje-stresset på tur

Disse bagasje-tipsene er geniale.

TUNGT: Du behøver ikke slite deg ut på reisen. Det er mange måter du kan få hjelp til å håndtere bagasjen på. Foto: Scanpix.
TUNGT: Du behøver ikke slite deg ut på reisen. Det er mange måter du kan få hjelp til å håndtere bagasjen på. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pensjonister drar stadig oftere på ferie gjennom året. Vi ser frem til avslapping, restitusjon og hygge. Men selve reisen er ikke alltid avslappende, og særlig stressende kan det være å drasse på tung bagasje som skal sjekkes inn, plukkes opp og dras med videre til feriedestinasjonen.

Hadde det ikke vært deilig om noen gjorde alt dette for deg, slik at du slapp å tenke over dette? Det er faktisk mulig.

Slik fungerer det

Tjenesten Airportr fungerer slik; bagasjen din hentes hjemme hos deg eller på hotellet, sjekkes inn og fraktes til flyplassen. Du ser ikke mer til den før du er fremme på ankomststedet. Din Side har tidligere testet tjenesten, og konklusjonen deres kan du lese her.

Denne tjenesten tilbys imidlertid ikke på alle ankomstområder. Lenger nede i saken får du vite hvor.

Koster selvsagt mer

Odd Roar Lange er reiselivsjournalist, forfatter av flere reisehåndbøker, og mannen bak reisebloggen Thetravelinspector.no.

REISEEKSPERT: Odd Roar Lange, reiselivsjournalist, forfatter og bloggeren bak Thetravelinspector.no. Foto: Privat.
REISEEKSPERT: Odd Roar Lange, reiselivsjournalist, forfatter og bloggeren bak Thetravelinspector.no. Foto: Privat. Vis mer

Han har ikke brukt Airportr før, men syns at tjenester som gjør reisen bedre, tryggere og hyggeligere er OK.

Samtidig mener han at du bør huske på at dette koster ekstra.

-Det er opp til hver enkelt å vurdere om de vil betale for å bruke slike tjenester. Det er viktig at de som tilbyr tjenestene er tydelig med tanke på hva dette er og hva det koster, slik at det ikke tilkommer noen ekstra og uventede kostnader. Husk å betale med kredittkort, ikke debetkort. Med kredittkort har du bedre rettigheter dersom noe går galt, understreker Lange.

Tilbys ikke over alt

Men Airportr er slett ikke et godt alternativ for alle reisende. Ulempen med tjenesten er at den bare kan benyttes på reise til London. Bagasjen kan fraktes mellom en bestilt adresse og en av London-flyplassene Heathrow, Gatwick eller London City.

Reisende med British Airways kan sjekke inn bagasjen rett fra henteadressen. Da plukker du den opp på bagasjebåndet ved ankomstflyplassen.

De kan frakte bagasjen din fra flyplassen og til angitt adresse med spesifisert leveringstidspunkt. De kan også frakte bagasjen din mellom to London-flyplasser, for eksempel ved mellomlanding.

Gode alternativer

Men skal du på ferie til andre destinasjoner enn London, er det absolutt andre måter som kan forenkle reisen med tanke på bagasjen.

REISEEKSPERT: Mette Solberg Fjeldheim. Frilansskribent og bloggeren bak Reiselykke.com , Norges beste reiseblogg i 2017. Foto: Privat.
REISEEKSPERT: Mette Solberg Fjeldheim. Frilansskribent og bloggeren bak Reiselykke.com , Norges beste reiseblogg i 2017. Foto: Privat. Vis mer

Det forteller Mette Solberg Fjeldheim. Hun er grunnlegger av Reiselykke.com , som ble kåret til Norges beste reiseblogg i 2017.

Hun har mange gode tips:

-Pakk håndbagasjen i en liten trillekoffert som går som håndbagasje, så slipper du å bære for tungt. Du kan også forhåndsbestille assistanse på norske flyplasser. Om du har glemt å bestille, kan dette også avtales på flyplassen, men da bør du ha god tid. Se Avinor.no, råder Fjeldheim.

Hun mener også at traller til å frakte bagasjen på flyplassen er et godt alternativ. Det finnes de aller fleste steder, og noen flyplasser tilbyr også bagasjehjelp på stedet.

-Bestill gjerne transport fra flyplass på reisemålet før avreise. Mange hotell vil være behjelpelige med dette, forteller Fjeldheim videre.

Hun råder deg til å ha med viktige medisiner i håndbagasjen, et ekstra tøyskift, noe toalettsaker og ellers det du måtte ha behov for første døgn.

-Det hender at bagasjen ikke kommer frem samtidig med passasjeren til reisemålet, og slik kan du unngå for mye ekstra stress etter landing, tipser bloggeren.

Mindre stress på reise

Skal du selv ta deg av bagasjen på hele reisen, trenger det selvsagt ikke bli slitsomt dersom du planlegger i forveien. Her er de to reiseekspertenes beste stressfri-tips:

  • Kjøp flybilletter direkte fra flyselskapet, ikke via tredjeparts bookingsider. Handler du direkte med flyselskapet vil du få bedre service, og du har et kundeforhold med flyselskapet, ikke et utenforstående selskap.
  • Prøv å kjøpe gjennomgående billetter dersom du må mellomlande, selv om å kjøpe billetter strekning for strekning er rimeligere. Gjennomgående billetter gir deg økte rettigheter hvis flyet er forsinket eller blir kansellert.
  • Ha reisedokumenter og pass samlet på ett sted, så finner du det raskt når du trenger det.
  • Ta med deg viktige medisiner, nøkler og verdisaker i håndbagasjen. Ta også med matpakke og en tom flaske som du kan fylle med gratis vann.
  • Vær ute i god tid til innsjekk og kø i sikkerhetskontroll, og ha med noe lesestoff om det blir litt ekstra tid til venting. Ved ventetid på mer enn to timer er det smart å kjøpe adgang på flyplassens lounge. Her er det gode stoler, rene toalett, gratis mat og drikke.
  • Ta gjerne ut kontanter til reisen på flyplassen før avreise fra Norge. Du får gjerne store sedler, og disse kan du veksle til mindre sedler/mynter ved å kjøpe pastiller/tyggegummi eller lignende ved ankomstflyplassen. Nå har du småpenger som du kan bruke til tips til de som hjelper deg med ekstraservice fremme ved hotellet.
  • Benytt flyplassens service med muligheter til transport med el-bil når du ankommer og når du skal reise. Bestill dette i god tid - når du kjøper flybilletten.
  • Etter en flytur er det deilig å ha en taxi som venter ved ankomsthallen. Bestill på forhånd så kan du gå rett til en ventende bil. Dersom du glemmer å bestille, og det er lang kø ved taxiholdeplassen, så kan du gå til ankomstområdet. Da kan du praie en taxi uten å stå i lang kø.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer