Tidlig ombordstigning på fly

Gjør du dette, slipper du kø og kommer først inn på flyet

Ikke så raskt til bens lenger? Her er triksene for å unngå stress på reisen!

FØRST I KØEN: For en ekstra slant slipper å stå i kø ved sikkerhetssjekk, betaler du litt til får du også gå først på flyet. Foto: Scanpix.
FØRST I KØEN: For en ekstra slant slipper å stå i kø ved sikkerhetssjekk, betaler du litt til får du også gå først på flyet. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Ut å reise snart? Dette kan lett bli en stressende affære ettersom det er mye å tenke på i litt ukjente omgivelser.

Det mener Vibeke Montero, journalist og reisebloggeren bak Bortebest.no.

Reise-stresset er en ekstra påkjenning for de godt voksne som ikke lenger er like raske til bens, og det kan rett og slett gå på helsa løs.

Så hvordan unngå at blodtrykket stiger og svetten pipler, men i stedet la turen til og fra feriedestinasjonen bli en god opplevelse?

Her får du tipsene.

Redder reisen

Det kommer sikkert ikke som en overraskelse at den første nøkkelen for å unngå stress på reisen er god planlegging: Pakk i god tid i forveien, slik at alt det praktiske er klart.

- Skal jeg på en ekstra lang reise, så lager jeg gjerne en liste for meg selv der jeg krysser av ting etter hvert som de er ordnet. Det kan være visum, sjekke at passet er gyldig, ordne med reiseforsikring, organisere transport fra flyplassen og så videre, sier Montero.

Videre er det smart å gi deg selv ekstra god tid på selve reisedagen, for mye uventet kan skje, understreker reisebloggeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.