Permisjon fra jobb

Eva ga seg selv tidenes 50-årsgave

– Det var utrolig deilig å bare ha en kontainer med eiendeler og ingenting annet. Jeg unner flere å leve så ansvarsløst.

UNIK FEMTIÅRSGAVE: Eva har tidligere feiret runde fødselsdager med store vennefester, men da hun fylte 50 ønsket hun å markere dagen på en helt annen måte. FOTO: Privat
UNIK FEMTIÅRSGAVE: Eva har tidligere feiret runde fødselsdager med store vennefester, men da hun fylte 50 ønsket hun å markere dagen på en helt annen måte. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Livet kan inndeles i ulike kapitler. Etter barndommen starter mange av oss kapittelet «ung voksen», som ofte innebærer frihet til å endelig kunne bestemme over sin egen hverdag.

Deretter velger noen å gå inn i kapittelet hvor de stifter familie. En minnerik, men også krevende periode, fordi man etter beste evne forsøker å sjonglere familie- og arbeidsliv.

Da Eva Lönn (54) var i slutten av førtiårene, hadde hun så smått begynt på det neste kapitlet i livet sitt. De to døtrene hennes var så godt som voksne, hun var nyskilt og hadde flyttet for seg selv.

Fra å ha hatt en hverdag som var fylt til randen med familie, jobb og aktiviteter, hadde hun nå plutselig masse tid til overs. Hva skulle hun gjøre med all denne fritiden?

– Tidligere bodde jeg i et stort hus med hage. I tillegg drev jentene mine med hester, så stell av hestene tok veldig mye av tiden vår. Da jeg ble skilt flyttet jeg til et nytt hus uten hage som ikke trengte oppussing, min yngste datter tok ansvar for hesten og plutselig hadde jeg ingenting å gjøre, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.