Utrygge reisemål

Eldre bør ikke dra hit på ferie

Disse stedene egner seg dårlig for de eldre, advarer reiseekspert.

FOR VARMT: Dubai er ett av reisemålene som Aspengren anbefaler eldre å unngå. Foto: Scanpix.
FOR VARMT: Dubai er ett av reisemålene som Aspengren anbefaler eldre å unngå. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Dagens eldre er godt reisevant, og de utforsker like mye som andre reisende. Har man derimot spesielle behov eller ønsker en viss standard så vil jeg anbefale de mest etablerte reisemålene, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig ved TUI.

For enkelte reisemål bør eldre styre unna, mener Aspengren.

Ikke dra hit

– Jeg anbefaler eldre å unngå å reise til bitte små øyer eller byer der man må gå veldig mye.

UNNGÅ: – Jeg anbefaler eldre å unngå å reise til bittesmå øyer eller byer der man må gå veldig mye, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig hos TUI. Foto: TUI.
UNNGÅ: – Jeg anbefaler eldre å unngå å reise til bittesmå øyer eller byer der man må gå veldig mye, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig hos TUI. Foto: TUI. Vis mer

Steder med mye brustein er heller ikke ideelt dersom man har rullestol med seg, sier hun.

Dessuten er det enkelte land turister generelt ikke bør reise til, blant annet på grunn av terrorfare og krig.

– Hvis man velger mer ukjente reisemål, bør man alltid sjekke reiserådene til Utenriksdepartementet før man bestiller, råder Kenneth Karl Nielsen, markedsansvarlig ved Travelmarket, selskapet som jobber med å sammenlikne priser på reisemarkedet.

– Vi følger alltid UDs reiseråd, det er de som gjør denne type vurderinger for norske reisende. Så alle reisemål som ikke frarådes av UD er land man kan utforske, legger Aspengren til.

Med tanke på komfort, anbefaler reiseeksperten eldre å ikke dra til Dubai om sommeren.

– Det er simpelthen altfor varmt, understreker hun.

Om du har spesielle behov

Samtidig anbefaler Aspengren eldre å velge feriemål der man enkelt kan komme seg fra A til B.

EVENTYRLYSTNE: Kenneth Karl Nielsen, markedsansvarlig ved Travelmarket, mener at eldre i dag er ressurssterke personer som ønsker å oppleve litt ekstra på reiser. Foto: Privat.
EVENTYRLYSTNE: Kenneth Karl Nielsen, markedsansvarlig ved Travelmarket, mener at eldre i dag er ressurssterke personer som ønsker å oppleve litt ekstra på reiser. Foto: Privat. Vis mer

– Steder med god infrastruktur, etablerte reisemål og OK temperatur kan anbefales. Man har jo veldig mange personlige ønsker og preferanser, så med det som utgangspunkt, kan man finne mye fint. Kroatia er jo også en destinasjon som er perfekt for nordiske reisende, mener hun.

Landene som er ekstra populære for eldre å reise til nå, er ifølge Aspengren, Spania, da særlig kanariøyene om vinteren.

– Og det er jo fordi man har absolutt alt tilgjengelig, flyturen er ikke for lang og man er kjent, sier hun.

– Mitt beste tips dersom man har særskilte behov, er det lurt å bestille tidlig. Tilpassede rom på de mest populære områdene blir ofte tidlig utsolgt, og det finnes begrenset antall. Så book tidlig og sørg for at reiseoperatøren din vet om det hvis du har særskilte behov, råder Aspengren videre.

Reisemål egnet for eldre

Det er mange reisemål som passer perfekt for den eldre målgruppen, ifølge de to reiseekspertene. Aspengren nevner Spania, Kreta, Menorca og Kypros.

– I tillegg har Tyrkia et hotelltilbud som er fantastisk. Kroatia er også en destinasjon som absolutt kan anbefales. Madeira også er perfekt for denne aldersgruppen. Her er det flotte turmuligheter, utflukter, byliv og fine hoteller, tipser hun.

Ifølge Nielsen er også Portugal og Irland blant de mest populære reisemålene for eldre.

– Et annet reisemål som Sri Lanka har utviklet seg mye de siste åra, og jeg blir ikke overrasket hvis det også kan bli mer populært å dra dit for pensjonister som allerede har besøkt Thailand og vil prøve noe nytt, sier han.

Gode priser

Nielsen mener at eldre i dag er ressurssterke personer som gjerne ønsker å oppleve litt mer eventyr på sine reiser.

– Vår statistikk viser et veldig ulikt bilde når det gjelder hvilke land våre eldre velger å reise til. Vi ser en klar tendens til at eldre personer prøver nye reisemål hvor det er gode priser, sier Nielsen og legger til:

– Som pensjonist har man jo en fordel ved at man kan reise utenfor høysesongene, og dermed ofte finne reiser til veldig gode priser. ​

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.