LIVSNYTING: 60-åringer vil bruke mer penger på reise i år. Foto: Scanpix.
LIVSNYTING: 60-åringer vil bruke mer penger på reise i år. Foto: Scanpix. Vis mer

Billig ferie

Dette vil 60-åringer bruke mer penger på i 2018

De fleste har råd til det selv om de ikke har spart nok, mener forbrukerøkonom.

Publisert

– Det er fullt mulig å få råd til drømmeferien selv om du ikke har spart nok, mener forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl.

RÅD TIL DRØMMEFERIEN: -Det er fullt mulig å få råd til drømmeferien selv om du ikke har spart nok, mener forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl. Foto: DNB.
RÅD TIL DRØMMEFERIEN: -Det er fullt mulig å få råd til drømmeferien selv om du ikke har spart nok, mener forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl. Foto: DNB. Vis mer

Hun sikter da spesielt til seniorene, for det er nettopp ferie som topper listen over hva 60-åringer har lyst å bruke mer penger på i 2018.

Det viser resultater fra undersøkelsen gjennomført av Respons Analyse på vegne av DNB.

Vil spare mer

Det er likevel kun 18 prosent som sier at de helt sikkert skal spare mer, ifølge undersøkelsen.

Men har du ikke spart mer behøver du ikke gi opp feriedrømmen, mener Sandmæl.

– Når du skal velger feriedestinasjon er det flere faktorer som avgjør hvilke land du vil få mest ferie for pengene. Disse faktorene er valuta, landets prisnivå og hvor mye det koster å komme seg dit, sier forbrukerøkonomen.

Før du velger reisemål

Ifølge Sandmæl kan disse faktorene endre seg fra år til år:

– Det er viktig å se på helheten når du skal velge deg ut årets reisemål. Det hjelper ikke at flybilletten er billig hvis det koster skjorta å bo og leve der. Det kan lønne seg å bruke mer på fly for å komme seg til et land der det er rimelig å leve, sier Sandmæl.

Bestill direkte

REISEVANT: Forfatter, journalist og blogger Gunnar Garfors er for tiden på reise mens han skriver bok om verdens mest eksotiske reisemål. Foto: Privat.
REISEVANT: Forfatter, journalist og blogger Gunnar Garfors er for tiden på reise mens han skriver bok om verdens mest eksotiske reisemål. Foto: Privat. Vis mer

Du trenger likevel ikke betale store summer for flybilletten. For dersom du bestille billetten direkte fra flyselskapet istedenfor via en annen reiseaktør, kan du spare mye på dette.

Det mener reiseblogger og journalist Gunnar Garfors.

– Som regel er det billigst å bestille direkte hos flyselskapet. Etter at jeg har funnet billetten jeg vil ha på en flysøkemotor, dobbeltsjekker jeg prisen på flyselskapets nettsider, tipser han.

Gode flysøkemotorer:

Bestill tidlig

Er du fleksibel, kan du selvsagt gjøre gode kupp ved å reise på hopp-på-turer.

Mange beregninger viser likevel at det billigste er å bestille mellom seks til ni uker før avreise, ifølge Smartepenger.no.

– Men for de største feriene, som sommerferie, høstferie, juleferie, vinter-og høstferie lønner det seg nesten alltid å være tidlig ute, mener Garfors.

Slik sikrer du deg drømmeferien i 2018

Her er Silje Sandmæls tips:

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.