Sykkelferie i Norge

Bygg lårmuskler samtidig som du opplever det vakreste i Norge

For alle som har anledning til å sykle, oppleves landet vårt best på to hjul.

FAMILIEVENNLIG: En langsom sykkeltur i stor natur med ungene på slep, hva kan være bedre? FOTO: Shutterstock / NTB Scanpix.
FAMILIEVENNLIG: En langsom sykkeltur i stor natur med ungene på slep, hva kan være bedre? FOTO: Shutterstock / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Hva gjør egentlig et reisemål velegnet for tursykling? Er det jevn asfalt, få motbakker, lite vind og skyfri himmel? Ikke nødvendigvis, sier sykkelskribent og forfatter Øyvind Wold.

– Nøkkelordet for en minneverdig sykkeltur er variasjon, sier han. – Variasjon i landskapet, variasjon i værforhold og variasjoner i vanskelighetsgrader. Derfor er Norge en enestående lekeplass for langtursykling.

Les også: 10 reisemål som passer perfekt for godt voksne

Vil lære opp nye tursyklister

Wold har utforsket norsk natur fra sykkelsetet i 30 år og skrevet flere bøker om temaet. Nå har han alliert seg med den erfarne tursyklisten Lars Erik Sira. Sammen har de laget eboka «Langtur på sykkel i Norge», som de beskriver som «den første samlede framstillinga skrevet på norsk om de viktigste aspektene ved en lengre sykkeltur.» Boka er primært myntet på vordende tursyklister, forteller Wold.

– Når man har holdt på en stund, er det lett å glemme hvor stort og uangripelig langtursykling kan virke for nybegynnere, sier han. – Men du trenger verken å være et mekanisk geni eller i supergod form for å dra på lengre sykkelferier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.