Anbefalte reisemål for voksne

10 reisemål som passer perfekt for godt voksne

Men bare husk å sjekke disse tre tingene først.

NY PLASS: Verden har så mye mer å by på enn vikingbarer og juggel på markedet! Foto: Scanpix.
NY PLASS: Verden har så mye mer å by på enn vikingbarer og juggel på markedet! Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lengter du etter en skikkelig god ferie, er høsten en ypperlig tid å reise på. Det er også fordelen med å være pensjonist – du kan stort sett dra på ferie når du vil.

På høsten er turisttråkket mindre enn på sommerstid, temperaturene er ikke like intense og reiseoperatørenes priser er ofte vesentlig lavere enn i høysesongen.

Og er du lysten på å oppleve noe mer enn vikingbarer i Spania, har du også flust med muligheter til å utvide horisonten, mildt sagt.

10 anbefalte reisemål

Journalisten, bloggeren og forfatteren, Gunnar Garfors, er en av Norges mest bereiste. Han har vært i 198 land, noe han også har skrevet bok om. Mannen har med andre ord mye kunnskap om verdens destinasjoner.

Her får du Garfors 10 beste anbefalinger:

  1. Cornwall i England: Idylliske småbyer, koselige puber, fantastiske turmuligheter langs oppmerkede løyper.
  2. Færøyene: Eminent mat, vill og vakker natur og få tilreisende – direktefly fra Bergen.
  3. Azorene: Grønt og frodig, rolig og med mange gode mattilbud. Med mulighet for å kombinere med USA, direktefly videre til Boston.
  4. Jerevan, Armenia: Landet er en av verdens eldste vinprodusenter, har interessant historie med mange muligheter for biltur og vingårder, kloster og fantastiske naturområder – men vær obs på dårlige veier. Landet er også kristendommens vugge.
  5. Kapp Verde: Bare én time lenger enn til Kanariøyene, og i Afrika. Har de samme fasilitetene, men er langt mer spennende. Unngå likevel resort-hotellene på Boa Vista, der er det ikke så mye annet å gjøre.
  6. Libanon: Et mekka for mat, vin og historie. Besøk Byblos, en av verdens eldste byer, og drikk vin i fjellene i øst. Bare hold dere unna sørlige deler av landet, her er det ikke fullt så trygt.
  7. Tokyo, Kyoto og Sapporo: En rundreise med kuletoget (Shikansen) i Japan er noe dere må sette av litt tid til. I verdensmetropolen Tokyo finner dere absolutt alt, og enorme motsetninger mellom gammelt og nytt. Og besøk en kattecafé for å se middelaldrende menn gå amok med speilreflekskamera der de knipser i vei bilder av høyst ordinære katter. Kyoto er eminent for historie, mens Sapporo leverer alt av kortreist mat av topp kvalitet.
  8. Boston og New England: Den byen i USA med mest historie og et koselig sentrum med mange spennende mennesker. Og ta turen litt nordover til Maine og New Hampshire for hummerhimmelen! Her kan du fråtse i verdens beste hummere til noen få dollar. Kjøp hos fiskehandleren, mange av dem tilbereder hummeren til deg. For å ikke snakke om østersutvalget i og rundt Boston!
  9. Cuba: Landet har åpnet opp litt i det siste, og bør helt klart besøkes før særpreget man finner i bygninger og biler forsvinner. Bare reis utenfor Havana også, der finner du det virkelige Cuba. Og drikk Cuba Libre, selvsagt.
  10. Tonga: Kongeriket i Stillehavet er langt unna, og kombineres best med en tur til Australia, New Zealand og/eller Fiji. Landet har en spennende historie, eminente og nærmest uberørte strender, samt fantastiske forhold for dykking og snorkling. Og de elsker biff og sjømat.

Dette bør være på plassen

Før du booker ferien, er det samtidig viktig at du, ifølge Garfors, sjekker tre ting:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.