Nav

Yrkesskade og yrkessykdom: Derfor får mange avslag fra Nav

4 av 5 får avslag på yrkessykdom og 3 av 10 får avslag på yrkesskade. Og få av de som klager på avslaget fra Nav, får medhold.

MER PENGER MED YRKESSKADE: Men veldig mange får avslag fra Nav. Og mange får avslag på grunn av misforståelser. Foto: NTB/Nav
MER PENGER MED YRKESSKADE: Men veldig mange får avslag fra Nav. Og mange får avslag på grunn av misforståelser. Foto: NTB/Nav Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nav mottok 61 025 skademeldinger om yrkesskade og yrkessykdom i 2021. Men mange av disse får avslag.

Ifølge Nav, skyldes mange av avslagene misforståelser om hva som kreves av en sykdom eller skade for å få det godkjent som yrkessykdom eller yrkesskade. Loven stiller for eksempel strenge krav til hvilke omstendigheter som må være til stede for at Nav skal godkjenne den som yrkesskade.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.