- Voksne barn som flytter hjem skal ikke bli behandlet som 14-åringer

Voksne barn som forlater hjemmets lune rede, men som ender opp med å flytte tilbake til foreldrene av forskjellige årsaker, kan by på utfordringer. Da gjelder det å ha klare retningslinjer, mener Anne Helene Brudevoll og Jens Andreas Huseby.

IKKE BLI HOTELLVERTER: Omsorg for våre barn ligger nedarvet i oss, uansett barnas alder. Det betyr ikke at foreldre skal være hotellverter, hushjelper og bank for voksne barn som flytter hjem. Illustrasjonsfoto: NTB
IKKE BLI HOTELLVERTER: Omsorg for våre barn ligger nedarvet i oss, uansett barnas alder. Det betyr ikke at foreldre skal være hotellverter, hushjelper og bank for voksne barn som flytter hjem. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Uttrykket «bumerangbarn» beskriver unge voksne som flytter hjemmefra, men som flytter hjem igjen når livet floker seg. I en del tilfeller kommer det av at de aldri har fått lære seg hvordan man håndterer penger, skjøter et hjem eller tar ansvar i hverdagen. Det beste er derfor å øve barna på det ansvaret de kommer til å ha for sitt voksne liv fra de er små. Du vil ikke at de skal være helt avhengige av deg til de er 18, for så å kaste dem ut i virkeligheten, skriver Christine Gross-Loh i boka «Parenting Without Borders».

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.