Økonomisk støtte til voksne barn:

Voksne barn som bor hjemme: Tabbene du bør unngå

Ønsker du å hjelpe voksne barn økonomisk i studietiden, er det en del ting du må passe på. Her er forbrukerøkonomens og psykologens beste råd.

PENGEGALOPP: - Økonomisk skjevfordeling kan være roten til mye misunnelse og vonde følelser, advarer forbrukerøkonom. Foto: NTB/Shutterstock
PENGEGALOPP: - Økonomisk skjevfordeling kan være roten til mye misunnelse og vonde følelser, advarer forbrukerøkonom. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det finnes ingen fasit på hvor mye man bør hjelpe voksne barn og når de bør flytte hjemmefra. Men hvis de blir boende hjemme for å spare penger mens de studerer, er det helt rimelig å stille noen krav, sier psykolog Line Marie Warholm.

Hun mener dagens foreldregenerasjon ikke er flinke nok til å forberede barna sine på voksentilværelsen, og at de tilrettelegger litt for mye.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer