Økonomisk støtte til voksne barn:

Voksne barn som bor hjemme: Tabbene du bør unngå

Ønsker du å hjelpe voksne barn økonomisk i studietiden, er det en del ting du må passe på. Her er forbrukerøkonomens og psykologens beste råd.

PENGEGALOPP: - Økonomisk skjevfordeling kan være roten til mye misunnelse og vonde følelser, advarer forbrukerøkonom. Foto: NTB/Shutterstock
PENGEGALOPP: - Økonomisk skjevfordeling kan være roten til mye misunnelse og vonde følelser, advarer forbrukerøkonom. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det finnes ingen fasit på hvor mye man bør hjelpe voksne barn og når de bør flytte hjemmefra. Men hvis de blir boende hjemme for å spare penger mens de studerer, er det helt rimelig å stille noen krav, sier psykolog Line Marie Warholm.

Hun mener dagens foreldregenerasjon ikke er flinke nok til å forberede barna sine på voksentilværelsen, og at de tilrettelegger litt for mye.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.