Vin til vilt? Dette bør du velge

Norges beste vinkelner Henrik Dahl Jahnsen gir deg sine beste tips om hva du skal velge - og ikke velge- når du skal servere vin til vilt. Samt hva du bør gå for om det skal være alkoholfritt.

VIN TIL VILT: Velger du feil vin til viltmiddagen, kan du fort ende med å overdøve smakene du forsøker å fremheve. Her er tipsene fra Norges beste vinkelner Henrik Dahl Jahnsen. Foto: NTB
VIN TIL VILT: Velger du feil vin til viltmiddagen, kan du fort ende med å overdøve smakene du forsøker å fremheve. Her er tipsene fra Norges beste vinkelner Henrik Dahl Jahnsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Det viktigste å huske på når du skal velge vin til vilt, er at vilt vanligvis er ganske magert. Elgstek, for eksempel, inneholder nesten ikke fett i det hele tatt. Da er det viktig at vinen er frisk og smakfull, uten å være kraftig og tung, sier Henrik Dahl Jahnsen.

Dahl Jahnsen er Wine Director på Britannia Hotel i Trondheim, der han har ansvaret for alt av vin på huset. I tillegg kan han smykke seg med tittelen Norges beste vinkelner, etter at han tidligere i år vant Norgesmesterskapet for vinkelnere for femte gang.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.