Vin til vilt? Dette bør du velge

Norges beste vinkelner Henrik Dahl Jahnsen gir deg sine beste tips om hva du skal velge - og ikke velge- når du skal servere vin til vilt. Samt hva du bør gå for om det skal være alkoholfritt.

VIN TIL VILT: Velger du feil vin til viltmiddagen, kan du fort ende med å overdøve smakene du forsøker å fremheve. Her er tipsene fra Norges beste vinkelner Henrik Dahl Jahnsen. Foto: NTB
VIN TIL VILT: Velger du feil vin til viltmiddagen, kan du fort ende med å overdøve smakene du forsøker å fremheve. Her er tipsene fra Norges beste vinkelner Henrik Dahl Jahnsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Det viktigste å huske på når du skal velge vin til vilt, er at vilt vanligvis er ganske magert. Elgstek, for eksempel, inneholder nesten ikke fett i det hele tatt. Da er det viktig at vinen er frisk og smakfull, uten å være kraftig og tung, sier Henrik Dahl Jahnsen.

Dahl Jahnsen er Wine Director på Britannia Hotel i Trondheim, der han har ansvaret for alt av vin på huset. I tillegg kan han smykke seg med tittelen Norges beste vinkelner, etter at han tidligere i år vant Norgesmesterskapet for vinkelnere for femte gang.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer