Leddgikt:

Velg riktig trening for deg

Før trodde man trening ville gjøre vondt verre for leddgiktpasienter. I dag vet vi at det motsatte er tilfellet, men hva slags trening fungerer best?

LINDRER SMERTENE: Trening har store positive effekter på symptomer og funksjon hos leddgiktpasienter, viser forskning. Foto: NTB
LINDRER SMERTENE: Trening har store positive effekter på symptomer og funksjon hos leddgiktpasienter, viser forskning. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kontrasten kunne ikke vært større:

I tidligere tider ble leddgiktpasienter lagt i gips og strekk og trillet inn på store sykehus-saler, der de kunne bli liggende i flere uker. Anbefalingen i dag er en helt annen.

Nå er det økt fokus på effekten av trening, samtidig som det er viktig med individuelt tilpasset trening. Det er også enkelte treningsformer som egner seg bedre enn andre for de med leddgikt.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.