Godt samliv

Vært sammen lenge? Her er grepene som hjelper forholdet

«Så levde de lykkelig alle sine dager», slutter eventyrene. Men romantikk er ikke nok for evig kjærlighet, det er kontinuerlig vedlikehold som gjelder - og enkel matematikk. Her er parterapeutenes beste råd.

GNIST SOM VARER: Å leve lykkelig alle sine dager er mye lettere sagt enn gjort. Men det finnes en formel som hjelper deg til å få kjærligheten til å vare. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
GNIST SOM VARER: Å leve lykkelig alle sine dager er mye lettere sagt enn gjort. Men det finnes en formel som hjelper deg til å få kjærligheten til å vare. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Spør du folk om hva de ønsker seg av livet, er det én ting som står høyt i kurs: Kjærlighet. Å finne den rette å dele livet med, og deretter leve i lykkelig tosomhet resten av tiden på jorden.

Men hvordan får man det til, egentlig? Å stirre dypt inn i de samme øynene år ut og år inn kan etter hvert bli - vel, litt kjedelig. Så hva gjør man for å bevare gnisten? Hvordan holder man på kjærligheten livet ut?

Vi har spurt to av Norges mest erfarne parterapeuter om hva som skal til for at kjærligheten skal vare evig. Det oppløftende svaret: Det er fullt mulig å ha et spennende og rikt parforhold også etter mange år.

Du må bare ikke tro at det kommer av seg selv.

Fem punkter for et godt samliv

- Det skal litt til, men det er ikke uten grunn at dette fortsatt er et ideal, sier Trine Huseby. Hun er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel, og driver fagbloggen trinehuseby.no. På bloggen deler hun erfaringer fra sine mange år som terapeut, og teknikker og inspirasjon for par.

Ifølge Huseby er det fem punkter som må være på plass dersom dere skal få samlivet til å vare evig:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.