Underlivsprolaps

Underlivsfremfall: – Denne behandlingen er et godt alternativ

For enkelte kan operasjon være en nødvendighet, mens livsstilsendringer og egenbehandling kan minske plagene for andre kvinner.

FREMFALL: Spesielt kvinner i overgangsalderen kan oppleve plager, men både livsstilsendringer og forskjellig behandling kan hjelpe på plagene med livmorfremfall. Illustrasjonsfoto: NTB
FREMFALL: Spesielt kvinner i overgangsalderen kan oppleve plager, men både livsstilsendringer og forskjellig behandling kan hjelpe på plagene med livmorfremfall. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Livmorfremfall – eller underlivsprolaps – kan gi plager og oppleves som flaut og vanskelig å snakke om, slik Inger-Grete forteller i denne artikkelen. Hos henne startet plagene allerede i 40-årsalderen.

Men hva er symptomer på underlivsfremfall, og hva slags behandlingsmetoder fins?

Ifølge overlege ved gynekologisk avdeling på Ullevål sykehus, Sissel Hegdahl Oversand, er det en del ting kvinnene selv kan gjøre for å begrense plagene, i tillegg til at de med størst plager kan bli operert.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.