Nav, tjenestepensjon og Helfo

Uføre med spesialfordeler

Én gruppe uføre kan komme mye bedre ut av uføresituasjonen, både hva gjelder helseutgifter, pensjoner og mindre krav fra Nav. Det handler i stor grad om hvor og hvordan skaden eller sykdommen oppsto.

PENGER FRA NAV, HELFO OG PENSJONER: Du kan ha rett på mer i støtte med et spesielt vedtak fra Nav. Og du kan få stønad for lavere uføregrad enn andre. Foto: NTB
PENGER FRA NAV, HELFO OG PENSJONER: Du kan ha rett på mer i støtte med et spesielt vedtak fra Nav. Og du kan få stønad for lavere uføregrad enn andre. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange kan det være en lang vei å gå for å få uføretrygd fra Nav - og hvert år er det mange tusen som får avslag på uføresøknaden.

Det er heller ikke «fett» å leve på uføretrygd: Du får 66 prosent av gjennomsnittsinntekten din - med et makstak på 6G.

Men det er en gruppe med uføre som faktisk kan komme gunstigere ut når uføretrygden skal beregnes. Og denne gruppen kan også slippe unna med en lavere uføregrad enn den som kreves av andre uføre.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.