Ufør med særaldersgrense

Uføre med særaldersgrense kan tape tusener i inntekt

Har du jobb med en særaldersgrense, kan du velge å gå av med alderspensjon tidligere enn andre - og likevel få full alderspensjon. Men blir du ufør, kan «fordelen» bli en ulempe - med store økonomiske konsekvenser.

UFØR OG SÆRALDERSGRENSE? Blir du ufør og har en jobb med særaldersgrense, kan det koste deg mange titusener i tapt inntekt over flere år. Foto: NTB
UFØR OG SÆRALDERSGRENSE? Blir du ufør og har en jobb med særaldersgrense, kan det koste deg mange titusener i tapt inntekt over flere år. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uførhet er noe som rammer nesten 10,5 prosent av oss. Og jo eldre du blir, jo større er sannsynligheten for uførhet: Mens rundt 14 prosent er uføre i alderen 50-54 år, er det 25 prosent som er ufør i alderen 60-64 år. Det er salg- og serviceyrker som sender flest ut i AAP eller uføretrygd, som omfatter pleie- og omsorgsarbeidere - som er kvinnedominerte yrker.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.