AFP pensjon

Ufør og AFP: Feiler du her, kan du miste pensjonsretten

Noen har mulighet til å kombinere uføretrygd og avtalefestet pensjon - men det gjelder ikke alle. Og pass på tidsfristene: Tabber du deg ut på det, kan løpet være kjørt.

UFØR MED AFP? Noen AFP-ordninger lar seg ikke kombinere med det å være ufør og å motta uføreytelser fra Nav - mens for andre er det mulig. Og pass på: Dersom du har fått utbetalt uføretrygd fra Nav etter den måneden du fyller 62 år, kan du miste retten til AFP. Foto: Shutterstock/NTB
UFØR MED AFP? Noen AFP-ordninger lar seg ikke kombinere med det å være ufør og å motta uføreytelser fra Nav - mens for andre er det mulig. Og pass på: Dersom du har fått utbetalt uføretrygd fra Nav etter den måneden du fyller 62 år, kan du miste retten til AFP. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du helt eller delvis ufør før du går av med alderspensjon, vil det ha stor betydning for hva som skjer med utbetalingene fra Nav når du runder pensjonsalderen på 67 år.

Men det å være helt eller delvis ufør kan også ha betydning for den delen av pensjonen du får som tjenestepensjon - og det å være ufør kan ha store konsekvenser for dine muligheter for avtalefestet pensjon (AFP). Blant annet er det spesielle tidsfrister du må holde for å kunne ha rett på AFP - og gjør du feil der, har du mistet pensjonsretten.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.