Leddgikt og artrose:

- Ubehandlet leddgikt kan få store konsekvenser

De snakker med flere tusen revmatikere i året, og er ikke i tvil om hva som fungerer. Her er de vanligste diagnosene, de ulike symptomene og nye behandlingsmetoder.

VÆR OBS PÅ SYMPTOMER: De vanligste symptomene på leddgikt er betennelse i leddene og særlig i små ledd som fingre, tåledd, hender og føtter. Å komme til lege tidlig for å få behandling er viktig for leddgikt-pasienter. Foto: Shutterstock NTB
VÆR OBS PÅ SYMPTOMER: De vanligste symptomene på leddgikt er betennelse i leddene og særlig i små ledd som fingre, tåledd, hender og føtter. Å komme til lege tidlig for å få behandling er viktig for leddgikt-pasienter. Foto: Shutterstock NTB Vis mer
Publisert

Det finnes over 200 revmatiske diagnoser, og de er vanligere i Norge enn andre land. På 1990-tallet ble 50 prosent av personer med leddgikt uføre etter tre år. I dag er situasjonen en annen.

Av de mange ulike revmatiske diagnosene, er leddgikt (revmatoid artritt) den mest utbredte.

– Sykdommen rammer én prosent i Norge. Det er et relativt høyt tall sammenliknet med andre land. Vi vet ikke årsaken til dette, sier Anna Fryxelius, fagsjef i Norsk Revmatikerforbund (NRF) til Vi.no.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer