Trenger du både fremtidsfullmakt og testament?

Testament og fremtidsfullmakt er to helt forskjellige dokumenter som regulerer hver sine forhold, og som gjelder på forskjellige tid. Men det er også noen likheter. Så - trenger du begge deler?

FREMTIDSFULLMAKT: For at fremtidsfullmakten skal være gyldig, er det viktig å følge kravene til opprettelse av dokumentet. Foto: NTB
FREMTIDSFULLMAKT: For at fremtidsfullmakten skal være gyldig, er det viktig å følge kravene til opprettelse av dokumentet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I utgangspunktet trenger man ikke testament dersom man er fornøyd med løsningene som følger av arveloven. Er det derimot spesielle forhold du vil ta hensyn til, bør du lage testament.

Dersom du velger å skrive testament, trenger du også en fremtidsfullmakt? Les ekspertenes råd her.

Noen sammenhenger mellom de to dokumentene

Selv om de to dokumentene er helt forskjellige og regulerer hver sine forhold, er det også noen ganger en sammenheng mellom de to dokumentene:

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.