Søke uføretrygd

Tre ting som kan stoppe uføresøknaden din

Oppfyller du ikke disse tre vilkårene vil du få nei på uføresøknaden din - selv om du skulle ha en sykdom eller en skade som gjør at du ikke kan jobbe.

SØKE OM UFØRETRYGD: Se hva som i verste fall kan stoppe uføresøknaden din. Foto: NTB
SØKE OM UFØRETRYGD: Se hva som i verste fall kan stoppe uføresøknaden din. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen automatikk i at de som søker om å få innvilget uføretrygd, faktisk får ja på søknaden til Nav: Vi.no har tidligere skrevet om hvor mange som får avslag på søknaden sin om uføretrygd, og tall fra Nav viser at rundt 6000 søkere får nei på søknaden sin hvert år. Det utgjør cirka en av fem søkere.

Da gjelder det å vite hva som skal til for å få innvilget uføretrygd - og hva som faktisk kan skape problemer i søknadsprosessen. Her trekker vi frem tre eksempler du bør være klar over.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.