Tre kvinner om livet med sine «tabusykdommer»: - Kan ikke gjemme den

Pia har Hiv, Vera har en tarmsykdom og Jeanne har angst. Alt som har med avføring, sex, psyke og misbruk å gjøre, kan være tabubelagt. Både for de som lider av det og for omgivelsene. Her forteller kvinnene om livet med diagnoser det ikke er så lett å snakke om.

LEVER MED HIV: Pia Laursen Vognsen ble smittet av Hiv for 35 år siden, da sykdommen fremdeles var en sikker dødsdom. Legene skjønte ikke hvor hun hadde fått det fra - men det gjorde kjæresten hennes. Sammen holdt de diagnosen hemmelig i fem år, helt til det ikke gikk lenger. Foto: MEW
LEVER MED HIV: Pia Laursen Vognsen ble smittet av Hiv for 35 år siden, da sykdommen fremdeles var en sikker dødsdom. Legene skjønte ikke hvor hun hadde fått det fra - men det gjorde kjæresten hennes. Sammen holdt de diagnosen hemmelig i fem år, helt til det ikke gikk lenger. Foto: MEW Vis mer
Publisert

- Jeg var sikker på at jeg hadde en sjelden form for kreft, sier Jeanne Jørgensen.

Og dette skjedde igjen og igjen. Og igjen. Hun trodde hun hadde kreft. Men det var aldri kreft. Jeanne lider av helseangst.

- Det er helt klart tabu å lide av helseangst, sier Jeanne i denne saken, hvor du også kan lese om Vera og Pia - som begge forteller om sine liv med tabusykdommer.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.