Tøffe tider? Få kontroll over privatøkonomien din

Mat og strøm blir dyrere, drivstoff er dyrt og renten går opp. Hva bør du gjøre med din privatøkonomi? Med relativt enkle grep kan du få kontroll på din økonomi. Eksperten gir sine beste råd her.

HVORDAN KUTTE KOSTNADER: Mange enkle grep kan spare deg for utgifter. Her får du tipsene som kommer godt med i en tøff økonomisk tid. Foto: NTB
HVORDAN KUTTE KOSTNADER: Mange enkle grep kan spare deg for utgifter. Her får du tipsene som kommer godt med i en tøff økonomisk tid. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Plutselig har priser og omkostninger gjort et byks. Vi har fått økt inflasjon – noe vi ikke har hatt på mange år. Mye skyldes krigen mellom Ukraina og Russland.

Norges Bank gjør sitt for å dempe prisstigningen – med å heve renten, etter at renten har vært ekstremt lav i mange år. Når renten går opp, får folk med gjeld mindre penger til forbruk. Men det rammer skjevt. De med lav inntekt og store lån merker rentehevingen mest - og utgiftene tårner seg opp.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.