Tidlige tegn på demens

Tegnene som avslører sykdommen

Mistenker du at en av dine nære er i ferd med å utvikle demens? Her er tegnene du bør være obs på - og råd om hva du bør gjøre med mistanken.

TIDLIGE TEGN: De fleste demenssykdommer kommer snikende over flere år, og mange avfeier symptomene i begynnelsen. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
TIDLIGE TEGN: De fleste demenssykdommer kommer snikende over flere år, og mange avfeier symptomene i begynnelsen. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer hver eneste sommer, ifølge Nasjonalforeningen for folkehelsen: Voksne barn kommer hjem på besøk til eldre foreldre de ikke har sett på noen måneder, og oppdager at noe ikke er helt som det skal. En matglad mor klarer ikke lenger å lage middag til gjestene, en nevenyttig far finner verken opp eller ned på hammeren. Samtaler går i stå, ting er blitt borte, tannbørsten står i kjøleskapet og kaffekopper dukker opp i kommodeskuffen. Sommeren er rett og slett høysesong for å avdekke demens.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer