Tidlige tegn på demens

Tegnene som avslører sykdommen

Mistenker du at en av dine nære er i ferd med å utvikle demens? Her er tegnene du bør være obs på - og råd om hva du bør gjøre med mistanken.

TIDLIGE TEGN: De fleste demenssykdommer kommer snikende over flere år, og mange avfeier symptomene i begynnelsen. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
TIDLIGE TEGN: De fleste demenssykdommer kommer snikende over flere år, og mange avfeier symptomene i begynnelsen. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer hver eneste sommer, ifølge Nasjonalforeningen for folkehelsen: Voksne barn kommer hjem på besøk til eldre foreldre de ikke har sett på noen måneder, og oppdager at noe ikke er helt som det skal. En matglad mor klarer ikke lenger å lage middag til gjestene, en nevenyttig far finner verken opp eller ned på hammeren. Samtaler går i stå, ting er blitt borte, tannbørsten står i kjøleskapet og kaffekopper dukker opp i kommodeskuffen. Sommeren er rett og slett høysesong for å avdekke demens.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.